u Radošiću / Održana još jedna bikijada: Snagu je odmjerilo 30-ak rogatih grdosija, a održavala su se natjecanja i u seoskim sportovima

Nekima neshvatljive, a drugima neizostavne- borbe bikova i ove godine najveća su atrakcija u Radošiću

13.6.2021.
21:00
VOYO logo

U Radošiću se održava 29. seoska olimpijada i bikijada. Najveća atrakcija su borbe rogatih grdosija, a snagu je odmjerilo njih 30-ak. Tko je jači ispitali su i natjecatelji u obaranju ruku, potezanju klipa ili disciplini poput kamena s ramena. A nagrada - i natjecateljima i gledateljima - uvijek traženo, domaće pečeno meso. 


Kad grdosije ,imenom Zekonja i Slon teške oko tonu- ukrste rogove, klicanje publike ne prestaje.Pobjeda je želja svakog vlasnika, ali izgubljena borba još se duže pamti…

Duško Kozlica,vlasnik bika: "Pa on napusti borbu kad vidi da je slabiji. Evo borba je bila ima dva misec, a ja još sebi nisam došao, tako da je dosta teško izdržati."

Nekima neshvatljive, a drugima neizostavne- borbe bikova i ove godine najveća su atrakcija u Radošiću. Oko 30 bikova odmjerit će snage, a vlasnici uvjeravaju da ih na to niti ne treba poticati ….

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jure Čorvila, vlasnik bika: "Onosjeti miris bikova I sam je od sebe temperamentan I žestok, tako da mora imati to u sebi, svaki koji je za borbu …Nije opasan za nas,neće krenuti na nas- ma nema šanse."


Uz toliko nadjačavanja treba pojesti I nešto pečeno, a u ponudi janjetina i odojak…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milošević, Sinj: "Uzvratne informacije su da je meso izvrsno po slanosti i pečenju. I tko hoće uživati na pravom je mjestu."

A posjetitelji točno znaju zašto su stigli…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubomir Smoljić,Blizna Donja: "Lipi je ambijent, okolina, bikovi, piće, društva, spiza, sve je prva liga. "

Image
'Težite za boljim' /

Milanović: 'Tražit ću odgovornost za svaki neuzeti euro iz EU fondova na koji Hrvatska ima pravo'

Image
'Težite za boljim' /

Milanović: 'Tražit ću odgovornost za svaki neuzeti euro iz EU fondova na koji Hrvatska ima pravo'

Boris, Split: "Dolazimo svake godine kad smo u mogućnosti, je lte. I lipo nam je , lipa atmosfera, gledamo kako se bikovi bore."

Uz bikove snage su ogledali i najači muškarci. Na tradiocionalnoj seoskoj olimpijadi i dalje se promoviraju stari sportovi poput kamena s ramena, potezanje klipova i oboranje ruke. Među natjecateljima i jedan bez konukurencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Poleš, Sinj: "Više se bavim obaranjem ruke, tu sam desterostruki prvak Hravtske. Ne znam možda je sve počelo s ovog mjesta moji počeci. Tako sam se počeo profesionalnije baviti. "

Za one koji vole seoske sportove, ali i borbe bikova, u Radošiću zabave više nego dovoljno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo