Odlučeno: Do kraja mjeseca 'barba Luka' leti

'Bebić se nikada nije odrekao bivšeg premijera Ive Sanadera, u zadnje vrijeme sve više koketira s oporbom i predsjednica u njega nema povjerenja.

12.2.2011.
13:30
VOYO logo

Nakon javne svađe s Vladimirom Šeksom i Ivanom Jarnjakom, prema neslužbenim informacijama, Luka Bebić ipak će biti smijenjen s mjesta predsjednika Sabora.

Najuže vodstvo stranke već donijelo odluku o tome, te da će je uskoro službeno podržati i Predsjedništvo HDZ-a budući da gotovo svi smatraju da Bebić mora otići. Do Bebićeve smjene, navodno bi trebalo doći u roku od dva tjedna, a najkasnije do 1.ožujka, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bebić se nikada nije odrekao bivšeg premijera Ive Sanadera, u zadnje vrijeme sve više koketira s oporbom i predsjednica u njega nema povjerenja. To su glavni razlozi zbog kojih treba otići", ispričao je član vladajuće stranke.

Kaže kako je vrh HDZ-a koji se s predsjednicom stranke i Vlade Jadrankom Kosor u petak navečer sastao u Banskim dvorima već tada odlučivao o Bebićevoj sudbini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o Bebićevoj smjeni, međutim, mogla bi imati ozbiljne posljedice jer postoji mogućnost da zbog toga Bebić napusti HDZ što znači da bi stranka ostala bez još jedne sigurne ruke u Saboru i to u situaciji kada im je zbog tanke većine svaki glas itekako važan. No, u HDZ-u ističu kako ih to previše ne brine jer "Bebić ionako nije njihov".

O tome tko bi ga mogao naslijediti u fotelji saborskog šefa u HDZ-u još nisu odlučili, no jedno je sigurno - to neće biti potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102110871006 arti-201102100199006 arti-201102110111006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo