Hit destinacija / Od starih zanata do najmanjeg kina na svijetu: Završava jubilarni i rekordni Špancirfest

Zadnji je dan Špancirfesta. Varaždinom je u deset dana prošpanciralo rekordnih 280 tisuća posjetitelja

26.8.2018.
19:25
VOYO logo

Još nekoliko sati i tko je špancirao, špancirao je - jer završava 20. Špancirfest. Performeri, glazbenici i umjetnici iz cijeloga svijeta prije deset dana zašarenili su ulice baroknog grada

Iako im vrijeme nije išlo na ruku, iz turističke zajednice izračunali su da je ovo rekordna godina do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema špancirfesta bez verglaša, krinolina i pozitivne energije. Pjesmom i plesom Varaždinci i njihovi gosti rastjerali su kišu koja je na tren ispraznila ulice. 

Na svakom uglu druga atrakcija. Od starih zanata do najmanjeg kina na svijetu kojem nije potrebna struja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam naziv solarno kino govori da možemo putovati gdje god su nam dostupne ceste i na tim lokacijama držati projekcije koje napaja isključivo sunce. A kada je oblačan dan? Imamo baterije. Dosada su bili lijepi dani na Špancirfestu, tako da smo napunili baterije koje će izgurati naše kino i kroz kišne dane. Sretni smo", kazao nam je Joe Furlong iz Walesa.

U kino stane osmero ljudi koji besplatno gledaju šestominutne filmove. U deset dana Varaždinom je prošpancirao rekordan broj ljudi. 280 tisuća, 15 tisuća vise nego prošle godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle godine imali smo 35 milijuna kuna turističkog prometa, ove godine broj dolazaka povećan dolazak za 20 posto, a broj noćenja za 60 posto. Doprinos je ogroman", kazala nam je Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina.

Vrijeme se poslijepodne ipak smilovalo tako da su ulice bile ispunjene - baš kako priliči posljednjem danu festivala španciranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo