Od sada možete pretraživati sudske predmete online

26.8.2013.
17:11
VOYO logo

Uvođenje sustava na sudove započelo je u studenom 2008. u sklopu programa PHARE 2006, a dovršeno je ovim projektom vrijednim oko 3,9 milijuna, a kojeg je s 85 posto sredstava sufinancirala Europska unija u sklopu programa IPA 2009. Novost je što je u rad puštena i web usluga e-Predmet koja omogućava besplatan i javni pristup osnovnim podacima o sudskim predmetima svim strankama, punomoćnicima i drugim zainteresiranim osobama koje sudjeluju u sudskim postupcima.

Doprinos reformi pravosuđa

U Ministarstvu pravosuđa vjeruju da će ovaj projekt dugoročno doprinijeti reformi hrvatskog pravosuđa kroz povećanje učinkovitosti i transparentnosti pravosudnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav za upravljanje sudskim predmetima omogućit će trenutan uvid sudovima, ali i javnosti, u sudske predmete pritom uvažavajući zaštitu osobnih podataka svih sudionika.

Također, omogućuje bolje upravljanje sudskim postupkom, brža razmjena podataka među sudovima i drugim tijelima javne uprave, kao i optimizacija troškova. Implementacija je obavljena u suradnji s tvrtkom IBM Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo