Dobre vijesti /

Od početka koronakrize u Osijeku se ovo dogodilo sam dva puta: 'Popunjeni smo 100 posto!'

Grad na Dravi domaćin Svjetskog gimnastičkog kupa i Europskog prvenstva u streljaštvu

23.5.2021.
12:00
VOYO logo

U koronakrizi iznimno je zahtjevan posao organizirati velika sportska događanja, no u Osijeku su ispunjeni svi brojni uvjeti - pa je grad na Dravi domaćin Svjetskog gimnastičkog kupa i Europskog prvenstva u streljaštvu.

Tisuće sportaša došli su u Slavoniju, a osim ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata, sjajne rezultate bilježe i osječki hoteli jer su napokon, nakon dugo vremena svi kreveti u gradu popunjeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U godinu i tri mjeseca koronakrize prava je rijetkost čuti da su svi osječki hoteli popunjeni i to do zadnjeg mjesta.

"Od početka korone samo u nekoliko navrata imali smo ovu razinu popunjenosti i to također vezano uz neka sportska događanja koja su bila u gradu. Od ponedjeljka nam je popunjenost 100 posto", kaže direktorica Hotela Osijek SandraĐurđević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iščekuju se dva velika sportska događanja. Svjetski gimnastički kup te Europsko prvenstvo u streljaštvu. Tisuće sportaša i pratećeg osoblja iz više od 70 zemalja prije dolaska u Slavoniju morali su i u svojoj zemlji ispuniti uvjete za putovanje.

Trener talijanske streljačke reprezentacije Alfonso Ricci kaže kako im je za dolazak u Hrvatsku trebao negativni test na Covid, ili zelena propusnica koja se dobije nakon cijepljenja.

Image
Smrt, Anonymusi...? /

'Capak usliši nas', 'Markotić usliši nas': Grupa u crnini snimljena u Puli, nitko ne zna o čemu je riječ

Image
Smrt, Anonymusi...? /

'Capak usliši nas', 'Markotić usliši nas': Grupa u crnini snimljena u Puli, nitko ne zna o čemu je riječ

A naši organizatori nikada teži zadatak nisu imali kada je riječ u pripremi natjecanja

"Ovoga puta s koronom kao s nekim utezima oko nogu nam je bilo. Jako puno je pitanja izvana iz država koje dolaze. Morali smo sve Covid guidelinese uskladiti s našom svjetskom gimnastičkom organizacijom i sa zakonima u našoj državi. I uputiti ove koji dolaze na to sve", kaže direktor Svjetskog gimnastičkog kupa Osijek Vladimir Mađarević

Jer za svaku državu vrijede drugačija pravila, no Hrvatska su jasna, a da bi se natjecali – sportaši ih moraju poštivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po ulasku u borilišta stroga pravila i obavezan test na koronavirus. Tek kada ste negativni i pucate od zdravlja, možete krenuti u natjecanje, a poslije i uživanje u ljepotama Slavonije kao što to čini portugalska olimpijka u pucanju iz pištolja.

"Hrana je dobra. Vi ste jako uljudni domaćini. Lijepo je biti ovdje", kaže Joana Castelo iz portugalske streljačke reprezentacije i dodaje kako joj putovanja jako nedostaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer upravo su putovanja zbog korone prorijeđena tako da je iznimno zadovoljstvo u Osijeku udomaćiti goste iz svih ovih zemalja. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo