NOVA SRAMOTA HRVATSKOG ZDRAVSTVA: /

'HZZO nema novaca za terapiju za moju kćer! Kujundžiću, hoće li i tvoje dijete ovako čekati?'

Image

'Kujundžiću jesi i ti čekao, odstupi nesposobni i korumpirani takozvani ministre, hoće i tvoja djeca čekati da im se netko smiluje.

25.8.2018.
21:27
VOYO logo

Đurđica Kecman, majka oboljele 15-godišnje Barbare iz Pule koja se već godinama bori s Chronovom bolesti, žestoko je na Facebooku prozvala ministra Kujundžića i HZZO zbog inertnosti.

"Kao što znate moja djevojčica boluje od Crohnove bolesti i do sada smo sve i svašta prošli. Ali da jedini 'lijek' koji se financira iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za njezino liječenje koji prima svakih osam tjedana jednostavno nema novaca to nisam ni u najgoroj noćnoj mori sanjala. Nema novaca, morate sačekati dok nam odobre novce, a što ako gospoda iz Vlade Republike Hrvatske ne odobre novce bolnici, što onda. Što da joj se pogorša stanje, ne samo njoj nego nekom drugom djetetu, što onda, što da čekamo, milost nekog tamo u Ministarstvu zdravstva da odobri novce, zar i za njihovu djecu vrijede ova pravila", piše na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni liječenje u Belgiji nije platio HZZO

U objavi se podsjeća da je djevojčica išla i na liječenje u Belgiju što joj također nije osigurala država te upitala hoće li joj sada oduzeti pravo i na jedini lijek koji se plaća iz HZZO-a.

"Zar nije sramota da liječnik sa knedlom u grlu mora priopćiti da dijete koje je tek počelo živjeti, a već se napatilo, ne može dobiti svoju terapiju koja ju drži koliko toliko u normalnom životu, jer vi to ne dozvoljavate, jer vi ne date novce..... Kujundžiću jesi i ti čekao, odstupi nesposobni i korumpirani takozvani ministre, hoće i tvoja djeca čekati da im se netko smiluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije dobrih ljudi tko zna što bi bilo danas sa mojom djevojčicom, niste prstom maknuli ne samo za moje dijete već ni za jedno bolesno dijete u ovoj državi.....", stoji u objavi.

I trenutno krvari

Kecman je za Glas Istre izjavila kako Barbara biološku terapiju prima već dvije godine, a da razmak između dvije zbog nuspojava ne smije biti veći od 12 tjedana. "I trenutno krvari i prije samo dva mjeseca spašavali su je u Rijeci", opisala je kritično stanje.

Barbari su Chronovu bolest dijagnosticirali u travnju 2015. nakon čega više nije išla ni u školu. Kako bi pomogli svojoj sestri u borbi protiv bolesti, njeni brat i sestra osnovali su i Facebook stranicu Priča o Barbari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo