Očajna Bjelovarčanka: Moju cijelu plaću daju banci

10.2.2012.
10:30
VOYO logo

"Pomozite mi ako ikako možete", dramatični je vapaj Bjelovarčanke Nataše Deveđije koja se nakon bračnog brodoloma našla u nezavidnoj situaciji. Uz zdravstvene probleme, zbog kojih je već pet mjeseci na bolovanju, pogodili su je i oni financijski. Za financije optužuje svog poslodavca Hrvatsku poštu, te neučinkovitu državu.

Prebacivanje loptice na relaciji Hrvatska pošta - banka

Sve je zapelo kod stambenog kredita koji je podigla zajedno s bivšim suprugom. Ratu od oko 3.800 kuna redovito je podmirivala, ali od kada je na bolovanju plaća joj više nije dovoljna da podmiri svoje troškove i kredit. Neovisno o tome, tvrdi, obračunska služba u HP-u i dalje sve usmjerava banci. Na taj način Nataša od svoje plaće ne vidi ni lipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolovanje mi sada plaća država, odnosno HZZO, i Pošta s tim ne bi trebala imati nikakve veze, no njih nije briga od čega ću ja živjeti pa i dalje sve uplaćuju banci", kroz suze govori Nataša koja je svoju situaciju već izložila i u banci. No, ondje je traže potvrdu od Hrvatske pošte prema kojoj joj više ne mogu obavljati obustavu kao prije. Pošta, tvrdi Nataša, to ignorira. Pritom od banke traže očitovanje o promjeni iznosa obustave.

Bivši suprug sudužnik, a ne daje ni lipu

Gdje je tu pravda i Zakon o ovrsi koji kaže da se nikom ne smije uzimati više od trećine primanjaVečernji list piše da je pomoć tražila i u HZZO-u gdje su je uputili na Finu u kojoj je otvorila zaštićeni račun. Tvrdili su, ističe, da će samo jedna trećina plaće odlaziti na kredit, no to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje je tu pravda i Zakon o ovrsi koji kaže da se nikom ne smije uzimati više od trećine primanja", pita se očajna Nataša čiji suprug, koji je sudužnik u kreditu, istovremeno uživa u kući i ne plaća ništa.

Iz Pošte, pak, poručuju da Natašini navodi nisu točni. Ističu kako je u svibnju 2005. potpisala izjavu o obustavi na plaću te da se oni samo pridržavaju te izjave i poštuju Ovršni zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo