izvješće o primitku / Obrazac JOPPD - što je i čemu služi?

Image
Foto: Pixabay.com

Zanima vas čemu točno služi JOPPD obrazac? Saznajte što se sve u njemu nalazi te kako se JOPPD obrazac podnosi

24.7.2017.
3:56
Pixabay.com
VOYO logo

Obrazac JOPPD je izvješće o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obavezna osiguranja, a njegova namjena je podnošenje podataka o ukupno ostvarenim primicima po pojedinom poreznom obvezniku. Na njemu se prikazuju sve isplate, odnosno obračuni koji su izvršeni u jednom danu.

U obrascu JOPPD bit će iskazani podaci o primitcima od nesamostalnog rada, prirezu, porezu na dohodak te doprinosima za obvezna osiguranja, kao i podaci o drugom dohotku (ugovor o djelu, autorski honorari, drugi dohodak u naravi) te pripadajućim doprinosima i porezima, podaci o primitcima od kojih se utvrđuje dohodak od imovinskih prava, dohodak od osiguranja ili dohodak od kapitala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U JOPPD obrascu će se  pokazivati i podaci o isplatama dnevnica i putnih troškova, također i upotreba osobnog vozila u službene svrhe, podaci o dividendama i udjelima u dobiti, naknade za prijevoz, darovi dani djeci zaposlenika, naknade za vrijeme nezaposlenosti ili profesionalne rehabilitacije, prigodne nagrade, otpremnine i sl. Primitci koji se ne smatraju dohotkom kao što su primitci od kamata na štednju, primitci od obiteljske mirovine koju djeca ostvaruju nakon smrti roditelja ili pak primitci od otuđenja financijske imovine također će biti sabrani u JOPPD obrascu.

Kako se obrazac podnosi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se u pravilu podnosi u elektroničkom obliku ePorezne.

Iznimka u papirnatom obliku - do tri osobe i uz uvjet da podnositelj nije prema drugom propisu obvezan koristiti sustav ePorezne 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo