GOSTI DRUGOG REDA? /

Obrat u diplomatskom skandalu s ruskim turistima: evo što je ruski veleposlanik doista rekao i mislio

Obrat u diplomatskom skandalu s ruskim turistima. Nakon sastanka s ministrom turizma, ruski veleposlanik rekao je da je njegova izjava kako mu je poručeno da u Hrvatskoj nema mjesta za 300 tisuća Rusa krivo prenesena. Što je doista rekao i mislio, zna Andrej Dimitrijević

7.3.2016.
18:50
VOYO logo

Već kada se činilo da su za ministarstvo turizma Rusi gosti drugog reda, njihov veleposlanik kaže - radilo se o nesporazumu.

"Sastao sam se s 12 turoperatora koji su računali na 100 tisuća ruskih turista ove godine, jer ih je toliko došlo i lani pa ih je najava o mogućih 300 tisuća iznenadila jer su svi već bukirani", veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojašnjava da mu nitko iz ministarstva turizma nije rekao da su Rusi manje cijenjeni turisti. Budući da trenutačno ne mogu putovati u Tursku i Egipat, očekuje da će ih na Jadran ove godine doći više.

"Najvažniji faktor za Ruse koji žele posjetiti Hrvatsku je to da smo prijateljske zemlje. Rusi vole Hrvate", tvrdi Azimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada su Hrvati postali državljani Europske unije, preuzeli su i vizni režim za Ruse nakon čega je slijedio znatan pad njihovih dolazaka. U odnosu na 2012. lani ih je došlo gotovo upola manje. Što nije mali gubitak budući da Rusi - vole trošiti, a putuju i u pred i po sezoni.

Ruski veleposlanik stoga je na sastanku s ministrom turizma Antonom Klimanom dogovorio mjere koje bi trebale pomoći da u Hrvatsku dođe što više Rusa.

"Imat ćemo sastanak radne skupine oko olakšanja i ubrzanja postupka dobivanja viza za Hrvatsku. U travnju ćemo u Zagrebu probati organizirati rusko-hrvatski forum", otkriva ruski veleposlanik.

Azimov je stoga ministra Klimana pozvao na turistički sajam u Moskvi ovaj mjesec, a želja mu je da se u idućih 5 do 6 godina broj ruskih turista u Hrvatskoj popne i na pola milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo