TROMA DRŽAVA / Obitelj Bjelajac treću zimu dočekuje u kontejneru: 'Kao u konzervi, hladno je i nema života'

'Zašto je toliko dugo trebalo morate pitati izvođače', rekao je gospodin Boro Bjelajac čija obitelj već treću zimu dočekuje u kontejneru

12.11.2022.
19:29
VOYO logo

Reporter Goran Latković javio se iz dvorišta šesteročlane obitelji Bjelajac koja živi u tri kontejnera u Majskim Poljanama, a tek nedavno su im izgrađeni temelji za zamjensku kuću. Donatori su na tom području dosad izgradili oko 40 kuća, a država tek šest.

"Ne znamo gdje je zapelo. Sve je spremno, materijal, novac, temelje su počele radit 6.9, a završili 6.11, a sad čekamo početak gradnje kuće. Zašto je toliko drugo trebalo morate pitati izvođače",govori gospodin Boro koji sa svojom obitelji čeka treću zimu u kontejneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kontejner je kao mesni narezak, konzerva, hladno je i nema života u kontejnera", govori Nenad pa dodaje da imao veliku vjeru u sustav koju je izgubio.

Gdje je zapelo, ne razumije ni dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam više odgovora. Ovdje je više od 1500 ljudi koji i dalje, treću zimu, dočekuju u kontejneru. Sve je sporo, od papirologije, administracije. Tri mjeseca se rade temelji, to je užas. Ovdje su se novci prikupili i privatnim donacijama, više od 250 tisuća kuna. Ne znam gdje je zapelo. Ministar nas je posjetio jedanput. Rekao je da će ići u uklanjanje objekata. Treća zima, objekti nisu uklonjeni, kuće se ne grade, javne zgrade idu. Radi se osnovna, srednja škola, dom zdravlja, općina i tri stambene zgrade. Kao što sam rekla: Sit gladnom ne vjeruje. Pa ja bi sve stavila u kontejnere, pa bi obnova jučer bila", rekla je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike