Obitelj Antonije Bilić misli tužiti državu

12.7.2011.
8:42
VOYO logo

U emisiji HTV-a U krupnom planu raspravljalo se o slučaju Paravinja i nestanku maloljetne Drnišanke Antonije Bilić.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković govorio je, između ostalog, i o teškoćama i problemima suradnje između naše zemlje, Srbije i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestra nestale Antonije, Ana Bilić, izjavila je da joj to ništa ne znači i da niti jedan sporazum neće vratiti sestru. Rekla je da Paravinju treba ponovno ispitati i to pravomoćno, ako treba i 12 sati ispitivanja, piše HRT.

Pri kraju emisije na pitanje razmatra li mogućnost da tuži državu, rekla je da će se uz savjetovanje s odvjetnikom odlučiti i na takav potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paravinja i dalje tvrdi da je nevin

Podsjetimo, u ponedjeljak prijepodne je na Sudu Bosne i Hercegovine završeno ročište Draganu Paravinji, na kojem se trebalo odlučiti o izručenju Hrvatskoj. Odluka nije donesena jer je Paravinja iznio neke nove, zbunjujuće navode. Tvrdio je da nije ubio Antoniju Bilić.

''Ako nema tijela, nema ni svjedoka, znači da nikog nisam ubio'', rekao je te dodao kako je iskaz hrvatskim istražiteljima dao pod prisilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristao je na izručenje Hrvatskoj, a potvrdio je da ima hrvatsko, srpsko i bosansko-hercegovačko državljanstvo. Navodno bi posjedovanje bosansko-hercegovačkog državljanstva i postupak koji se protiv njega vodi pred Sudom u Sokolcu mogli znatno zakomplicirati cijeli postupak.

Glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić rekla je kako ekstradicijski postupak protiv Paravinje ne može započeti dok se ne okonča pritvor koji mu je odredio sud u Sokolcu koji ga tereti za pokušaj silovanja u BiH. Taj pritvor može najduže trajati šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se potvrdi da Paravinja ima i bosansko-hercegovačko državljanstvo, tada ne može biti izručen ni Hrvatskoj ni Srbiji.

specijal-201012070191004-Antonia Bilić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201107110003006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo