Obavezno školovanje trajat će 10 godina?

22.5.2012.
8:31
VOYO logo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u Rijeci je najavio niz novih zakona vezanih uz znanost, obrazovanje, sport i tehnologiju. Poručio je da se radi o 'zakonodavnoj oluji' kojom će se dokazati da je to ministarstvo bilo najaktivnije u prošlom razdoblju.

Pripremaju se izmjene postojećih ili donošenje novih zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, hrvatskoj zakladi za znanost, akademskim i stručnim nazivima, hrvatskom kvalifikacijskom okviru, sportu te sportskim inspekcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je tako u Rijeci najavio ukidanje dijela nekih agencija obrazovanja i odgoja te spajanje drugih agencija, a posebnu pozornost izazvala je najava prema kojoj će se temeljito analizirati koliko treba trajati obvezno školovanje.

Ministar je rekao da dio stručnjaka predlaže da se obvezno školovanje produlji na 10 godina, te se doznaje da će se taj prijedlog naći u javnoj raspravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Učitelji i nastavnici vrlo su bitan element u podizanju kvalitete sustava odgoja i obrazovanja, a njihov je položaj ispod svake razine kvalitete normalnog života'', istaknuo je Jovanović i poručio da je vraćanje digniteta prosvjetarima jedan od prioritetnih ciljeva Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo