'Nužne su radikalne kazne za bahate vozače'

'Ako nećemo radikalno ići u kažnjavanje vozača koji parkiraju na mjestima označenim za invalide, nećemo ništa učiniti.

3.11.2013.
17:04
VOYO logo

Poručuje to Željko Perković, predsjednik Saveza organizacije invalida Osječko-baranjske županije.

Dodaje da je čak prije nekog vremena javnosti savjetovao da slobodno "cinkaju" policiji osobe koje, kako kaže, bahato zauzimaju parkirališna mjesta invalidima, i ne obaziru se na činjenicu da tek nekoliko metara dalje često bude slobodno "regularno" parkirališno mjesto, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji nekoliko oznaka na mjestima za invalide, vertikalno i horizontalno, i nitko ne može reći da slučajno nije vidio gdje je parkirao. To je samo bahatost i ništa više, i nema nikakvog opravdanja", kaže Perković.

Da se upravo na takvim mjestima, što je protivno zakonu, parkira velik broj vozača, potvrđuje i Slavko Petrović, voditelj osječke pauk-službe. Kako kaže, izgovori su brojni, a jedan od najčešćih je da su ondje stali "samo na dvije minute".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgovori

Ima i onih koji se izgovaraju da su parkirali stražnjom stranom vozila te da nisu uočili oznake za invalide. Petrović kaže kako se ne sjeća da je itko od vozača realno priznao da je pogriješio. A takva ga pogreška stoji 700 kuna policiji te 500 kuna ako je pauk odvezao auto. Dogodi li se ipak da je vozač na vrijeme uočio namjeru pauka da digne automobil, kazna je 250 kuna.

Inače, prema ne tako davnim podatcima, u gradu Osijeku označeno je ukupno 426 mjesta za invalide, i to na 215 lokacija. U Gradu poručuju da taj broj nije konačan i zasigurno je da će on biti i veći pa će time i opreznost bahatih vozača morati biti na višoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo