VELIKA NOVOST: / Uskoro će nam se internet značajno promijeniti

Image

Od 4. srpnja moći ćemo registirati internetske domene s dijakritičkim znakovima.

25.4.2016.
16:19
VOYO logo

"Daljnjom liberalizacijom upravljanja domenama, po prvi put od postojanja .hr domena, bit će omogućena registracija domena s jednim alfanumeričkim znakom koje je zajedno s domenama s dva alfanumerička znaka moguće registrirati kao naplatne domene kod ovlaštenih registrara. Registracija će biti moguća od 4. srpnja 2016. godine od 12 sati.

Domene se registriraju kao i do sada prema načelu vremenskog prvenstva bez davanja prednosti bilo kojoj fizičkoj ili pravnoj osobi", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dozvoljena promjena korisnika

Domene sa znakovima č,ć,đ,š i ž bit će moguće registrirati kao besplatne ili naplatne, ovisno o zadovoljavanju uvjeta iz Pravilnika i željama korisnika.

Novost je i dozvola promjene korisnika kod naplatnih domena koja ce biti moguća od 1. rujna ove godine, a radi koje je Povjerenstvo za upravljanje domenom .hr upozorilo sve korisnike domena na važnost ispravno upisanih podataka pod .hr domenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene domena za krajnje korisnike definirat će registrari, a cjenik CARNetovih usluga prema registrarima dostupan je ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo