NOVO PISMO: / Pročitajte što je Karamarko napisao Petrovu

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček

HDZ i Domoljubna koalicija, tijekom kampanje i izbora isticali su potrebe za reformama i spremni su nastaviti dijalog. Birači su se na izborima većinom opredijelili za promjenu.

21.12.2015.
19:06
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

Tomislav Karamarko nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a poslao je pismo Boži Petrovu u kojem je predložio novi sastanak.

Image
OGLASIO SE KARAMARKO: /

Tripartitna vlada je iluzija

Image
OGLASIO SE KARAMARKO: /

Tripartitna vlada je iluzija

Pismo prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani,

Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija, kako tijekom predizborne kampanje tako i poslije provedenih izbora, zalagali su se, a i dalje se zalažu za dijalog. Stoga su spremni nastaviti taj dijalog s ciljem postizanja suglasja i suradnje svih političkih opcija o ključnim reformama koje će doprinijeti boljitku hrvatske države i svih njenih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski birači na nedavno provedenim izborima na Hrvatski sabor velikom većinom su se opredijelili za promjenu dosadašnjeg načina upravljanja javnim poslovima koji je zanemarivao stručnost, profesionalnost i odgovarajuće radno iskustvo što je rezultiralo lošim upravljanjem i izostankom bilo kakvih rezultata.

Nestranački premijer i stručna vlada

Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija drže da je nužno kroz otvoreni politički razgovor doći do jasno definiranih ključnih reformskih promjena i do jasnog definiranja upravljačkih mehanizama, a time i do najboljih kadrovskih rješenja na načelima ravnopravnosti, stručnosti i odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija drže da nova hrvatska Vlada mora biti reformska i stručna, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju članovi te Vlade. Stoga predlažemo da novi predsjednik Vlade bude nestranačka osoba ili politička osoba oko koje dvije strane postignu suglasje.

Poziv na daljnje pregovore

Sukladno Vašem pozivu na razgovor predlažemo što žurniji nastavak razgovora predstavnika Hrvatske demokratske zajednice i Domoljubne koalicije s predstavnicima MOST-a temeljem gore iznijetih načela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo