Vagić u prvom obraćanju /

Novi ravnatelj bolnice u Vinogradskoj: 'Zadravec zna svoj posao radiologa. Na mjesto Kardiologije se ne vraća'

Image
Foto: RTL

Obratio se i bivši ravnatelj Vinogradske

21.6.2021.
10:43
RTL
VOYO logo

Davor Vagić novi je ravnatelj klinike KBC Sestre Milosrdnice. Zajedno je s bivšim ravnateljem održao pressicu za medije.

"Moram se zahvaliti upravnom vijeću na povjerenju koje sam dobio nakon što smo izložili programe. Moram se zahvaliti svojim prethodnicima. Zahvaljujem svim djelatnicima jer je zadnja godina i pola bila jako naporna za ovu bolnicu, osim COVID-a imali smo i dva potresa koji su značajno narušili infrastrukturu bolnice, moram zahvaliti i našim pacijentima. Ovo je velika odgovornost i mislim da idemo prema izlasku iz ove krize", rekao je na početku Vagić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Razlog je stav ministra /

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Vatavuk: 'Beroš dvoji oko opravdanosti smjene Zadravec. Podnosim ostavku'

Image
Razlog je stav ministra /

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Vatavuk: 'Beroš dvoji oko opravdanosti smjene Zadravec. Podnosim ostavku'

"Ona zna svoj posao radiologa, mi smo surađivali, to je ono što znam. Ostalo ću vidjeti s kolegom Vatavukom. Radit će svoj posao i to očekujemo. Ona je smijenjena s predstojnice zavoda za kardiologiju, na to mjesto se ne vraća. Vatavuk je odredio v.d. kardiologija, tad ćemo se baviti s time. Treba nam vrijeme mira za poslagivanja", rekao je Vagić i zahvalio se medijima na interesima.

Glavno mu je vratiti mir u bolnicu, a rekao je i kako je Zadravec na bolovanju još neko vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatavuk o problemima

"Kažu da nedostatak dobrih i poštenih nije razlog da se družite s lošima. Unatoč nekim nesporazumima, ministru Berošu želim sve najbolje u izgradnji hrvatskoga zdravstvenog sustava za 21. stoljeće. Nadam se i vjerujem, kako će okružen najboljim hrvatskim stručnjakinjama i stručnjacima uspostaviti zdravstveni sustav bez problema, nestašica, bez korupcije i kriminala, na zadovoljstvo svih zdravstvenih djelatnika i naših pacijenata, dakle svih nas.

Ne treba zamagljivati dileme javno ili privatno, a odgovor je oboje. Omjeri su bitni, ali težiti da i jedni i drugi budu što bolji. Naravno, strogo kontrolirati u skladu s najboljim europskim praksama, i jedne i druge. Sustav kontrole je beskrajno važan", rekao je bivši ravnatelj Zoran Vatavuk dodavši da je jako važno da se poštuju pravilnici i da se javni sustav počne razlikovati.

Rekao je da ima i dobrih i loših liječnika, loših i dobrih sestara, djelatnika.  Upozorio je i na druge probleme , primjerice kako u bolnici nema klima uređaja. Rekao je i da ide na odmor na par dana, a Vagiću je poželio sreću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo