JEDNA BEBA ZADRŽANA / Novi proboj enterovirusa u KB Sveti Duh: Zaražene dvije bebe, zabranjeni posjeti rodiljama

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Krizna situacija na Svetom Duhu krenula je krajem prošlog mjeseca kada je najmanje šestero novorođenčadi bilo zaraženo, potvrdili su iz bolnice za RTL Danas

25.7.2023.
11:11
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkoj bolnici Sveti Duh opet se pojavio enterovirus među novorođenčadi, pišu 24 sata. Zaražene su dvije bebe koje su za sada u dobrom stanju, no zabranjeni su posjeti rodiljama. Kako doznajemo, jedna je beba puštena kući dok je druga zadržana zbog drugih medicinskih stanja.

U istoj je bolnici prije malo manje od tjedan dana zatvorena jedinica intenzivnog liječenja Odjela neonatalogije kako bi se spriječilo širenje enterovirusne infekcije nakon što su potvrđena također dva slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Služba za sanitarnu inspekciju Državnog inspektorata odlučila je da će ta jedinica biti zatvorena do daljnjega, a rodilje koje očekuju porod prije 34. tjedna trudnoće bit će upućena u druga dva zagrebačka rodilišta.

Image
dovezena iz bjelovara /

Na Zaraznoj umrla beba zaražena enterovirusom stara 4 tjedna. Oglasili se iz Klinike

Image
dovezena iz bjelovara /

Na Zaraznoj umrla beba zaražena enterovirusom stara 4 tjedna. Oglasili se iz Klinike

Krizna situacija u toj bolnici krenula je krajem prošlog mjeseca kada je najmanje šestero novorođenčadi bilo zaraženo, potvrdili su iz bolnice za RTL Danas. Dio beba liječilo se na Svetom Duhu, a neke su bile smještene u Klaićevoj bolnici te Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Virus je u bolnicu stigao izvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Enterovirusna bolest je sezonska bolest koje se javlja u ovo doba godine. Bolest je koja može imati puno simptoma, ali može biti i bez simptoma. Ili pak s ozbiljnim posljedicama kao što je bio meningitis u nekoliko slučajeva ove djece", poručio je tada predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo u KB Sveti Duh Ratko Matijević.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Enterovirus je vrlo prisutan, pogotovo u toplim mjesecima. Smrtni ishodi su iznimno rijetki'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo