STIŽE NOVI POKRIVAČ / Novi problemi za Gorane i Ličane: snijeg će padati i u iduća četiri dana

Zahlađenje koje je donijelo prvi veliki snijeg najviše problema je izazvalo u Lici. Nekoliko tisuća kućanstava zbog pokidanih dalekovoda ostalo je bez struje, a u prekidu su bile i telefonske linije

23.11.2015.
18:44
VOYO logo

Usred ličke snježne idile - radna atmosfera. Popravlja se kvar po kvar. Dvadesetak tisuća kućanstava ovog je vikenda ostalo bez struje, ali vrijedne ekipe brzo uklanjaju kvarove. 

"12 posto teritorija RH je pod Elektro Likom i praktički je cijelo područje pogođeno elementarnom nepogodom. Danas snijeg ne pada, ali je jako težak i vlažan tako da se može dogoditi i novi kvar, ali su ekipe na terenu i odmah ćemo reagirati", uvjerava direktor Elektro Like Gospić Ernest Petry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jutros struju je odbilo oko 2 tisuće kućanstava, a 800 ih još čeka.

Gorski kotar je zameten snijegom. Očistiti cestu nije lak zadatak, temperatura se spustila, a vrijeme ne pita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer kako je krenulo, mogla bi biti poprilično snježna zima.

Tako je na Sljemenu danas izmjereno 22 cm, u Gospiću 36 cm, u Delnicama 40 cm, Čabru 51, a u Zavižanu čak 65 cm snijega. I još ga se očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sljedećih će četiri dana biti još snijega, osobito u Gorskom kotaru i Lici, gdje se može nakupiti 10 do 15 centimetara novog pokrivača. Malo snijega bit će idućih dana i u Slavoniji, ponajprije duž Posavine. Međutim, tamo uglavnom neće stvarati snježni pokrivač", kaže RTL-ov meteorolog Nikola Vikić-Topić.

U zimu smo tek zakoračili, a idilični prizori Like i Gorskog kotara još su ljepši kada ih možete gledati iz toplog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo