PROVODI SE TESTIRANJE /

Sumnja se u koronavirus! Žena primljena u zagrebačku bolnicu, bila je u Kini i Hong Kongu

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Za dva muškarca koji su danas došli u Kliniku za infektivne bolesti sumnja u koronavirus je otklonjena

8.2.2020.
23:15
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskoj su se tijekom današnjeg dana pojavila tri nova slučaja sumnje na koronavirus, a za dva muškarca je ta sumnja otklonjena. 

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" od subote se nalazi još jedna osoba koja je došla zbog sumnje na koronavirus, 42- godišnja žena koja je kratko boravila u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti Davorka Lukas, rekla je da je žena dobrog općeg stanja, ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje. Sada se provodi dijagnostika i obrađuju brisevi kako bi se otklonila sumnja na koronavirusnu infekciju, a rezultati se očekuju noćas. Suprug pacijentice, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan.  

U zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević prvo je danas došao muškarac, koji se u Belgiji družio s kineskim turistima. Zbog povišene temperature htio je isključiti mogućnost zaraze koronavirusom, a nakon pregleda je i pušten kući. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Negativan nalaz na koronavirus za muškarca koji je boravio u Kini

Drugi je muškarac boravio u Kini te je jučer doputovao u Zagreb. U bolnicu je stigao sa simptomima kašlja i grlobolje, a zbog toga je podvrgnut testiranju na koronavirus, a rezultati su negativni, odnosno 38-godišnjak nije zaražen koronavirusom. 

U RTL-u Danas dr. Davorka Lukas iz Klinike za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' kazala je da je 38-godišnjak bio u Kini i jučer je doputovao redovnom linijom preko Hong Konga i Pariza u Zagreb, a imao je blaže simptome grlobolje i počeo je kašljucati pa se zbog toga krenulo u testiranje, a test se pokazao negativnim. 

Ne dolazite samoinicijativno u Kliniku

Objasnila je i da ne preporučuju ljudima koji su bili u Kini da samoinicijativno dolaze u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević već da prvo nazovu svog obiteljskog liječnika i konzultiraju se s njim.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne preporučujemo osobama koje su boravile u Kini i koje su u riziku infekcije od koronavirusa da samoinicijativno dolaze, već da nazovu ili svog liječnika obiteljske medicine ili nazovu našu Kliniku i porazgovaraju s našim službama", kazala je dr. Lukas u RTL-u Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo