LAKA POBJEDA POLJSKE /

Norvežani u Krakovu remizirali s Makedoncima i doveli u pitanje plasman u polufinale

Image

Hrvatskoj za plasman u polufinale treba čudo, a to znači da Norveška mora svladati Francusku, a Hrvatska mora pobijediti Poljsku sa 11 golova razlike

25.1.2016.
19:50
VOYO logo

U prvoj utakmici dana skupine 1 na Europskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj Makedonija i Norveška su u Krakovu podijelili bodove, odigravši 31:31. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonija je odlučnije ušla u susret, a njihov najbolji igrač Kiro Lazarov od samog je početka utakmice vukao svoju momčad. 

Makedonci su na poluvremenu ostvarili prednost od četiri pogotka razlike, zaključivši ga vodstvom 17-13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 40. minuti Makedonci po prvi put bježe na pet razlike i činilo se kako će susret zaključiti s maksimalnim plijenom, no tada se bude Skandinavci i rade seriju 10-5, čime su poravnali rezultat. 

U posljednjim trenucima susreta obje su ekipe zaredale s brojnim isključenjima, a zatim su Norvežani, a zatim i Makedonci u posljednjoj minuti imali priliku upisati pobjedu, no i jedni i drugi su bili neprecizni.

Norveška je ovime prokockala siguran plasman u polufinale, dok su Makedonci ostali u igri za Olimpijske igre u Riju. 

U drugoj utakmici dana domaćin Poljska je pobijedila Bjelorusiju sa 32-27 (19-13). Poljsku je do pobjede predvodio Michal Jurecki sa 9 golova, a u redovima Bjelorusije najbolji je bio Serhej Šilovič sa 6 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu u srijedu, 27. siječnja, sastaju se Francuska - Norveška (18.15 sati), te Poljska - Hrvatska (20.30 sati).

Hrvatskoj za plasman u polufinale treba čudo, a to znači da Norveška mora svladati Francusku, a Hrvatska mora pobijediti Poljsku sa 11 golova razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo