Nema cenzusa /

Nogometaši, poduzetnici, tajkuni: Bandić otpisao dugove onima koji imaju milijune

Image
Foto: Pixell

Iako je Bandić najavio da se dugovi neće otpisati onima koji imaju, otpisani su i njima

2.2.2019.
10:06
Pixell
VOYO logo

Nakon što je na snagu stupio Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama, Grad Zagreb odlučio je svojim građanima čiji su računi u blokadi i pod ovrhom oprostiti do 10.000 kuna za komunalije, ali bez socijalnog ili imovinskog cenzusa. 

Iako je gradonačelnik Milan Bandić najavio da se dugovi neće otpisati onima koji nisu socijalni slučajevi, dugovi su ipak oprošteni - svima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list navodi da se tako na popisu onih kojima je oprošteno dugovanje za komunalije i umirovljeni general Vladimir Zagorac, Zoran Burić, suprug potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, koji je direktor tvrtke MCC, a javnosti je postao zanimljiv zbog projekta gradnje plinske termoelektrane na Cetini.

Tu su i poznati nogometaši Dino Drpić, Zoran Mamić i Zvone Boban. Njima je također otpisano do 10.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U blokadi je i kontroverzni šibenski tajkun i plejboj Andrija Kević, kao i moćni trgovac oružjem čije se bogatstvo procjenjivalo na 71 milijun eura Zvonko Zubak, a u dugove je zapao i tzv. dobri tajkun iz Sesveta Marijan Šarić, vlasnik Europatradea. 

Dugovi su se, prema Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama koji je na snagu stupio 21. srpnja 2017., otpisivali svima bez socijalnog i imovinskog cenzusa, jednako kao što je i država otpisivala svoje dugove. No, iako se u Gradu pravdaju da su samo radili prema zakonu, neki gradovi, poput Zadra, Splita, Osijeka i Samobora, uveli su cenzus, a i sam ministar financija Zdravko Marić rekao je kako nema zapreka za to, navodi Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo