gastronomske različitosti / Njemački lokalni specijaliteti u kojima je uživao i Johan Von Goethe

Image
Foto: Pixabay

Tradicija očuvanja recepata, način pripreme i serviranja, ugođaj koji doživljavamo od jednostavnih, fast food lokala do poznatih restorana je perfektan

23.5.2018.
8:37
Pixabay
VOYO logo

Barem jednom godišnje, poslovno ili privatno autor ovih redaka ima priliku posjetiti Njemačku. Bez obzira, radi li se o većim ili manjim njemačkim gradovima ili mjestima, na istolu ili zapadu, ono što oduševljava jesu gastronomske različitosti koje svaki puta imamo prilike iznova otkriti. 

Tradicija očuvanja recepata, način pripreme i serviranja, ugođaj koji doživljavamo od jednostavnih, fast food lokala do poznatih restorana je perfektan. Svi zapravo njeguju neke svoje stilove, odnos prema gostu i onošto oduševljava je ozbiljnost posla kojim se bave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnje prijedloge o kojem ćete pročitati dolaze iz Tiringije u središnjem dijelu Njemačke a prvi specijalitet je 600 godina star njemački klasik – Tirinški bratwurst

Recept u kojem je uživao i Johan Von Goethe star je 600 godina, a uključuje svinjetinu, kim, mažuran i češnjak. Točan recept je strogo čuvana tajna među 3000 tirinških mesara. Kobasica teži oko 150 grama i mora se pripremati na drvenom ugljenu te biti poslužena uz originalni tirinški senf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

U Arnstadtu, na istoku Njemačke, nalazi se prvi Bratwurst muzej gdje se mogu vidjeti prvi dokumenti vezani uz pripremu poznatih kobasica još iz 1404.godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tirinškim knedlama od krumpira uživaju generacije. Savršeno okrugle knedle sastoje se od sirovog i ribanog krumpira, kuhanog pirea koji je obavijen hrskavim krutonima. U tvornici u Heichelheimu nedavno je otvorena izložba krumira i knedli a postoji i "Walk-in" knedl gdje se, vjerujemo, sve može odmah i probati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Neke od ponuda i ostalih specijaliteta njemačkog kulinarstva provjerite u priloženom videu za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo