karl Erjavec: 'to je izgubljen dan' /

'Nisu se mogli složiti niti o temi sastanka, kamoli po pitanju arbitraže': slovenski mediji kritični

Izjave nakon susreta potvrdile su da su dvije države i dalje na svojoj strani

19.12.2017.
16:18
VOYO logo
Image

Premijeri Plenković i Cerar nakon sastanka dali izjave za medije

Image

Premijeri Plenković i Cerar nakon sastanka dali izjave za medije

Trosatni sastanak predjednika vlada dviju država ostalo je bez jasnih zaključaka jer Plenkovć želi dvostrani sporazum, a Cerar ustraje na arbitražnoj presudi, tumači slovenski Zurnal24 današnji susret u Zagrebu.

Izjave nakon susreta potvrdile su da su dvije države i dalje na svojoj strani. Plenković je najprije kazao da su raspravljali o više tema: Hrvatima u Sloveniji, Slovencima u Hrvatskoj, gospodarskim odnosima i otvorenim graničnim pitanjima. Cerar ga je nato ispravio da je u posjet Zagrebu došao isključivo zbog namjere nastavka dijaloga o implementaciji arbitražnog sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je što se Cerar odlučio na posjet Zagrebu jer 28. prosinca istječe rok za implementaciju arbitražne presude, no u pogledu pregovora dvije države to je izgubljen dan, poručio je Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova. Uz to izjavio je da je do Cerarovog posjeta Zagrebu došlo isključivo zbog toga što je ranije ove godine Plenković posjetio Ljubljanu.

Slovenski šef diplomacije nedavno je najavio da je u nastajanju slovenska tužba Hrvatskoj zbog neprimjene arbitražne odluke. Cerar je danas o tome rekao da je jasno da je nepoštivanje presude povreda europskog i međunarodnog prava, no o eventualnoj tužbi odlučivat će slovenska vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Plenković rekao ne implementaciji arbitraže, Cerar poručio: 'Arbitražna odluka je obvezujuća za obje države'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo