ZATVORSKA KAZNA U BIH /

Ništa od hrvatskog zatvora za braću Mamić: 'Ove godine ću navršiti 50 godina, odradit ću ako budem i kad budem morao'

U Hrvatskoj ga uz brata Zdravka čeka još jedan sudski proces

19.4.2021.
20:00
VOYO logo

Nakon što u petak objavili da je Zoran Mamić otišao u Bosnu i Hercegovinu, gdje je i njegov brat Zdravko, upravo nam je potvrđeno da je Županijskom sudu u Zagrebu Zoran Mamić podnio molbu za služenje kazne u BIH, čiji je državljanin.

Ništa od hrvatskog zatvora. Zoran Mamić svoju kaznu - četiri godine i osam mjeseci - služit će s druge strane granice, poručio je u priopćenju medijima: "Osobno želim naglasiti niti sam u bjekstvu, niti bi ikada bio, već se samo koristim svojim zakonskim pravima koje mi je omogućio Sporazum zaključen između dvije države čiji sam državljanin kao i drugim već navedenim zakonima.", kazao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku je, poručuje, donio nakon što je Državno sudbeno vijeće suspendiralo suce koji su sudili u njegovom predmetu, pa se nada kako i on, kako kaže, ima pravo na pošteno suđenje.

Iz ustavne tužbe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim istaknuti da sam putom svojih odvjetnika Ustavnom sudu RH podnio ustavnu tužbu i nadam se da će isti u nekom pravno razumnom roku donijeti svoju odluku. (...) .Iako shvaćam da je ovaj predmet od samog svog početka u središtu medijske pozornosti želim da iskažem svoj nedvojbeni stav da ubuduće a povodom ovih dešavanja neću istupati u javnosti kao niti moji odvjetnici kako u RH tako i u BIH."

U posljednjem intervjuu za RTL, Mamić nije spominjao odlazak u Bosnu i Hercegovinu.

Niste u Bosni vidimo, mnogi su nagađali da ćete i vi za bratom?

„Ne, u Zagrebu sam cijelo vrijeme, ja sam rekao prije par dana ta presuda je bila nepravomoćna, svi znamo što znači nepravomoćna, ja i dalje stojim da se ne osjećam krivim", rekao je osuđenik Zoran Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki županijski sud Zorana Mamića osudio je na četiri godine i 11 mjeseci. Vrhovni sud presudu je nedavno smanjio na četiri godine i osam mjeseci.

I Zdravko i Zoran Mamić osuđeni su zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama. 26. travnja Mamić se trebao pojaviti na zagrebačkom županijskom sudu kako bi čuo datum kada će početi služiti zatvorsku kaznu. Cijelo to vrijeme nije ostavljao dojam da će, kao i brat, napustiti zemlju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćete li odgoditi odlazak u zatvor?

„Analizirat ću sa obitelji, sa odvjetnicima, situaciju da li postoji mogućnost obzirom da imam dijete do godinu dana, obzirom da su to procijenjen okolnosti onog trenutka kad je presuda izricana. Ja ću ove godine navršiti 50 godina, odradit ću ako budem i kad budem morao i poslije toga želim mirno živjeti", pojasnio je osuđeni Zoran Mamić.

Image
Juro Martinović /

Državni tajnik Ministarstva pravosuđa: 'Mi ćemo odlučivati o sklapanju sporazuma s BiH za izvršenje kazne zatvora'

Image
Juro Martinović /

Državni tajnik Ministarstva pravosuđa: 'Mi ćemo odlučivati o sklapanju sporazuma s BiH za izvršenje kazne zatvora'

A Zoran Mamić sada je definitivno odlučio da će to biti u Bosni i Hercegovini.

U Hrvatskoj ga uz brata Zdravka čeka još jedan sudski proces. I to u Osijeku zbog optužbi da su Dinamo oštetili za 200 milijuna kuna. Otkako mu je presuda postala pravomoćna, Zoran Mamić dva je puta napustio Hrvatsku. Jednom je bio u posjeti bratu, drugi put u Dubaiju. Treći put rekao je - zbogom Hrvatska!   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo