Nisam rekla da će izbori biti nakon referenduma za EU

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako nije točno da je ikada rekla kako će izbori biti raspisani nakon referenduma o ulasku u Europsku uniju.

10.3.2011.
18:21
VOYO logo

"To će se dogoditi, nadamo se, u šestom mjesecu i nakon toga smo spremni objaviti datum izbora", kazala je Kosor, dodajući kako "od završetka pregovora i potpisivanja ugovora treba još puno toga ostvariti", zaključujući kako "tak nakon potpisivanja pristupnog ugovora idemo na referendum".

Treba nam stabilnost i mir da bi završili taj posao, kao i za gospodarski oporavak, kazala je premijerka, ističući kako oporba "priziva izvanredno stanje, a s druge strane govore da su prosvjedi demokratski. Neka se odluče". Kaže i kako "savez za Europu više ne postoji", jer neke oporbene stranke samo deklaratorno žele da Hrvatska uđe u EU, a "ne čine ništa da bi se to zaista i učinilo". Ponovno je pozvala Zorana Milanovića na sastanak, dodajući da se on u nekim drugim vremenima rado odazivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navela je i kako je nemoguće da se Vlada raspusti sada, jer bi tako postala tehnička, a tada ne bi mogla donositi financijske odluke. Tvrdi i kako sam završetak pregovora znači i provođenje niza reformi, koje neće biti moguće ukoliko dođe do raspuštanja Vlade.

Vezani članci:

arti-201103100374006 arti-201103100234006 arti-201103090597006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo