Nikolić sada i trampi ordenje (FOTO)

Dao Papuljasu Orden Republike Srbije na lenti i dobio grčki orden reda spasitelja

18.6.2013.
14:35
VOYO logo

Predsednici Srbije i Grčke Tomislav Nikolić i Karolos Papuljas razmenili su danas ordenje za izuzetne zasluge u razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje.

Nikolić je Papuljasu u Palati Srbija uručio Orden Republike Srbije na lenti za zasluge u razvianju i učevršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Grčke, a Papuljas Nikoliću Orden Velikog krsta reda spasitetelja, ustanovljen 1829. godine kao prvi istaknuti orden za izuzetnost u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je učinila sve da ispuni uslove koji su pred nju postavljanji ne evropskom putu i "lopta je sada u evropskom dvorištu", poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, prenosi Tanjug.

Predsednik Grčke Karolas Papuljas izjavio je da Grčka snažno podržava dodeljivanje datuma za početak pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mi znamo da je Grčka kao naš prijatelj potpuno uz nas. Očekujemo da naše prijateljstvo prema nekim drugim članicama bude uzvraćeno, tako što će Srbija imati mogućnosti da obezbedi svojim građanima bolji život i nadu u bolju budućnost - poručio je predsednik Srbije.

Kako je najavljeno iz Ambasade Grčke, posle razgovora sa Dačićem i Stefanovićem Papuljas će uveče biti gost na zvaničnoj večeri koju će u njegovu čast prirediti predsednik Nikolić.

Papuljas će sutra, u okviru dvodnevne zvanične posete Srbiji, prisustvovati Grčko-srpskom poslovnom forumu, u čijoj organizaciji učestvuje i Ambasada Grčke, a koji će biti održan u Hotelu "Hajat".

Nakon toga, Papuljas će se sastati sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Tanjug - Rade Prelić / Nenad Milošević

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo