DODATNA VJEŠTAČENJA / Nije utvrđen uzrok Michaelove smrti

Mrtvozornik je utvrdio da pjevač nije umro od srčanog udara, a na tijelu nije bilo ni vidljivih znakova nasilja. Njegov liječnik zasad nije osumnjičen.

27.6.2009.
11:17
VOYO logo

LOS ANGELES - Tijelo tragično preminulog kralja popa Michaela Jacksona je nakon obdukcije predano obitelji. Do pokopa će biti smješteno u posebnoj kripti jedne mrtvačnice i posebno osigurano kako u javnost ne bi dospjele fotografije njegovog mrtvog tijela. Još uvijek se ne zna kada će biti pokopan.

Nakon obdukcije nije poznat ni uzrok smrti. Mrtvozornik je utvrdio da nije umro od infarkta, no ne može se isključiti srčani zastoj. Zatraženo je dodatno toksikološko vještačenje koje može potrajati i nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski The Sun je objavio da je kralj popa uzimao čak osam opasnih lijekova svaki dan. Među njima su antidepresiv, antipsihotik te kombinacija jakih lijekova protiv bolova. Uzimao je i antibiotik koji mu je propisan zbog infekcije koja je nastala nakon operacija raka kože. Tek će toksikološka analiza pokazati koja je doza bila smrtonosna.

A patolozi su, prema pisanju američkih medija, bili iznenađeni izgledom Michaelova tijela. On je navodno bio puno zdraviji nego što se nadađalo. Jedino mu je na licu otkriven veliki ožiljak koji je očito prekrivao šminkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu istrage o pjevačevoj smrti policija je zaplijenila automobil Jacksonova liječnika Conrada Murarya koji je s njim bio i u trenutku smrti te koji ga je pokušao oživjeti. U njemu bi mogli biti lijekovi koji bi policiji mogli pomoći u istrazi. Policija zasad liječnika ni za što ne sumnjiči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo