Interveniralo i ministarstvo /

Nije presložila ormar?! Dobila otkaz u Centru za posebno skrbništvo u 5. mjesecu trudnoće

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Otkaz je, tvrdi ravnateljica Centra, povučen nakon nekoliko dana

20.10.2018.
11:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Dugogodišnja zaposlenica Centra za posebno skrbništvo, ustanove u nadležnosti Ministarstva demografije, u subotu, 13. listopada, poštom je primila izvanredni otkaz zbog “osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa”, i to baš nekoliko dana nakon što je u Ministarstvu predala anonimnu predstavku zaposlenika koji se žale na način kojim ravnateljica Nela Bodrožić-Selak upravlja Centrom.

Da bi stvar bila još gora, zaposlenica koja je dobila otkaz jer, kako proizlazi iz Odluke o otkazu, nije u zadanom roku reorganizirala ormar sa spisima te se grubo suprotstavila ravnateljici, a uz to je i u petom je mjesecu trudnoće, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po saznanju o slučaju izvanrednog otkaza djelatnici Centra za posebno skrbništvo promptno smo reagirali i zatražili ispitivanje opravdanosti postupka. Ministarstvo za demografiju poduzima ono što je u njegovoj nadležnosti, a to je žurno traženje očitovanja od ravnateljice, nakon kojeg smo saznali da je povučen otkaz te smo zatražili žurno očitovanje Upravnog vijeća u odnosu na navedeni slučaj. Slijedom navedenog Ministarstvo će poduzeti odgovarajuće mjere", odgovorili su iz ministarstva Nade Murganić.

I dok zaposlenica tvrdi da nije dobila obavijest da je otkaz povučen, ravnateljica tvrdi drugačije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li primila obavijest ili nije, mi smo je obavijestili poštom. Otkaz je napisan 4. listopada i povučen 9. ili 10. listopada. Tražili smo da zaposlenica vrati stvari kako bismo ih mogli dati osobi koju ćemo kao zamjenu zaposliti na njezino mjesto tijekom bolovanja i porodiljnog dopusta", tvrdi ravnateljica Centra Nela Bodrožić-Selak, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo