Nije istina da nisam imala pravo na korištenje službenog vozila

19.3.2014.
17:11
VOYO logo

Glasnogovornica Ministarstva koje vodi Mihael Zmajlović odaslala je priopćenje u kojem tvrdi da je imala pravo na korištenje službenog vozila i izvan radnog vremena. Tvrdi da je imala pisano osobrenje ministra, te da je na

U priopćenju Dijane Sušac stoji kako je osoba koja obavlja posao glasnogovornika ministarstva državni službenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao glasnogovornica, službeni automobil koristim sukladno "Odluci o korištenju službenog automobila od 21. studenog 2012. godine", temeljem članka 39. i članka 74. Zakona o sustavu državne uprave i "Odluke o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja 5/12 i 128/12". Službeni automobil dodijeljen mi je na korištenje 24 sata dnevno zbog opisa posla kojeg obavljam, a ono uključuje cjelodnevnu dostupnost radnim danom i vikendom. Na godišnjem odmoru suprug i ja bili smo s privatnim automobilom," zaključuje Zmajlovićeva glasnogovornica.

U spomenutoj Vladinoj odluci, naime, stoji da "čelnik tijela može, posebnom pisanom odlukom, pod određenim uvjetima odobriti korištenje službenog osobnog automobila državnom dužnosniku III. skupine iz točke II. ove Odluke, državnom službeniku iz točke III. ove Odluke, kao i drugom državnom službeniku, a s obzirom na djelokrug i vrstu poslova koji se obavljaju u pojedinom tijelu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo