Navijači strepili / 'Nije bilo napetosti dvije minute prije kraja, samo pozitivne misli': Cindrić hladnokrvno riješio ključni napad

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Luka Cindrić morao je preuzeti odgovornost u trenutku kada je, dvije minute do konca utakmice, Bjelorusija prijetila povratkom i praktički eliminacijom Hrvatske s prvenstva

18.1.2018.
22:29
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Navijači su opet strepjeli, kako to često biva s hrvatskim rukometom, no ključni hrvatski čovjek na terenu u tom trenutku bio je hladnokrvan. "Možda je kod navijača bilo napetosti u tim zadnjim minutama, ali kod nas na terenu nema toga. Samo pozitivne misli. Ne razmišljamo o negativnome u tom trenutku. Svi očekuju pobjedu u tom trenutku, nije to lako, ali mi smo time vratili samopouzdanje", istaknuo je Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez drame čini se ne može kada je posrijedi hrvatski rukomet. "Očito ne možemo bez toga privesti utakmicu kraju. "Čestitam suigračima na karakteru koji smo pokazali nakon emotivnog pražnjenja protiv Švedske. Odigrali smo odličnu obranu i u ovom trenutku je najvažnije da imamo ta dva boda", kazao je Cindrić, ponajbolji hrvatski igrač u dosadašnje četiri utakmice prvenstva.

Problem je, ističe Cindrić, uzrokovan još u prvom dijelu kada nisu uspjeli prelomiti utakmicu. "Ubuduće trebamo biti zreliji. U prvom poluvremenu smo imali i pet razlike, pa nam se dogodio isfornirani šut. Moramo biti pametniji u takvim situacijama, smiriti se, čekati svoju priliku. Obrana je danas bila odlična, to je ključ i protiv Norveške."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Obrane se spremaju na mene'

S obzirom na izostanak Duvnjaka ključna pozornost protivničkih reprezentacija je na Cindriću. "Znam da se obrane spremaju na mene. Trebamo neka nova rješenja u vanjskoj liniji, Mandalinić i Mamić moraju povući kao što su danas. Tako da na važnim utakmicama nam treba širina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo