SLIKOVIT OPIS / Nevjerojatno, ali istinito: Zagreb u gradskoj administraciji ima više zaposlenih nego London

Image
Foto: Shutterstock

London ima 8,9 milijuna stanovnika, a Zagreb nešto više od 804,5 tisuća

24.4.2020.
8:45
Shutterstock
VOYO logo

Društvenim mrežama širi se fotografija koja slikovito opisuje razlike između Grada Zagreba i Londona, uspoređujući broj stanovnika tih europskih gradova te broj u gradskoj upravi. 

Brojke koje se spominju na fotografiji s Facebooka nisu sasvim precizne, navodi Faktograf, ali je točan trend na koji se njome želi ukazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sredinom 2018. godine, prema procjenama Nacionalnog statističkog ureda Velike Britanije, na području Londona živjelo je nešto više od 8,9 milijuna osoba. U isto vrijeme, prema procjenama Državnog zavoda za statistiku na području Zagreba živjelo je nešto više od 804,5 tisuća građana.

Prema izvještaju o radnoj snazi, koji objavljuje londonska gradska uprava, krajem rujna 2019. u Londonu bilo je zaposleno 1074 službenika, a osim njih za gradsku upravu je radilo i 97 agencijskih radnika. Brojka koja se na fotografiji spominje odnosi se na broj zaposlenih u londonskoj gradskoj upravi krajem rujna 2018. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, kako je odgovoreno na upit Faktografa, trenutno je zaposleno oko 3200 službenika i namještenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo