sreća u nesreći / Nevjerojatan peh pilota: Prije dva tjedna prisilno morao sletejti na autocestu, a sada u - vojarnu

​Letjelica je do večeri bila na pisti vojarne kada je po nju došla vučna služba i odvela je

31.8.2019.
20:13
VOYO logo

Pilot koji je nedavno sletio na autocestu, ponovno je imao peh, ali i sreću u nesreći. Upravljajući motornom jedrilicom prema Sinju procijenio je da do tamo ne može stići pa je za slijetanje iskoristio pistu u vojarni.     

Umjesto na sinjskom aeromitingu - noć, a i današnji dan proveo je u Udbini. "Zbog kvara na indikatoru goriva civilna letjelica prisilno je sletjela u vojarnu 'Josip Jović' u Udbini. Vojna i civilna policija obavile su očevid kako bi se utvrdile okolnosti događaja. Utvrđeno je kako je letjelica osigurana. S obzirom da nema instrumente za noćno letenje nije mogla poletjeti sinoć te je zadržana na prostoru vojarne", priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti pilot, Teodor Goričanec, prije dva tjedna u kokpitu s učenicom zbog otkazivanja motora sletio je cessnom na autocestu.

Cessnu, s kojom je sletio na autoput provjeravaju istražitelji zrakoplovnih nesreća. Kako saznajemo, čeka se tehnička analiza motora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilot je ovaj put ponovno imao sreće, i on i kopilot su neozlijeđeni.

"Radi se od 54-godišnjem pilotu i 50-godišnjem putniku, obojica hrvatski državljani, obavili su s njima razgovore i sve što su saznali o tom događaju su proslijedili agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu", rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno nije riječ o nesreći ili ozbiljnoj nezgodi pa istražitelji Agencije za istraživanje nesreća nisu trebali na teren. Sve je prijavljeno Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo.  

Jutro nakon nesreće pilot je pokušao poletjeti iz Udbine, no, kako saznajemo, zbog vremenskih uvjeta nije mogao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Letjelica je do večeri bila na pisti vojarne kada je po nju došla vučna služba i odvela je. Motorna letjelica Falke SS 25 C na kamionu vučne službe krenula je za Otočac otkud će dalje u Zagreb. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo