Zadnji radni dan u petak / Neurokirurg Paladino za RTL: 'Žalim što napuštam KBC Zagreb'

Paladino ističe da nikad nije radio isključivo za plaću te da još uvijek osjeća da sa svojih deset prstiju može pomagati pacijentima.

28.3.2018.
19:07
VOYO logo

Na zagrebačkomKBC-u drama oko uglednog neurokirurga JosipaPaladina. I dok je sinoć bio stručnjak bez posla kojem je Rebro odbilo produljenje ugovora - danas je, zahvaljujući objavi supruge na društvenim mrežama, birao gdje će nastaviti karijeru.

U KBC-u Zagreb radi od 1978., na godinu obavi oko 400 teških operacija, ali - više ne. "Taj ugovor na šest mjeseci je istekao i KBC Zagreb je temeljem planova za funkcioniranje Klinike za neurokirurgiju odlučio ne produljivati taj ugovor", izjavili su iz KBC-a Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor na šest mjeseci i pola radnog vremena, ugledni neurokirug s KBC-om Zagreb sklopio je nakon odlaska u mirovinu. Primao je plaću od 4.500 kuna, a često je, kaže, na poslu ostajao i puno duže.

U KBC-u Zagreb JosipPaladino i danas je pregledavao pacijente i obavio nekoliko operacija. Pred kamere ne želi, ali u telefonskom razgovoru za RTL poručuje kako mu je jako žao što će ubrzo morati napustiti svoje radno mjesto. Priznaje kako nikad nije radio isključivo za plaću te da još uvijek osjeća da sa svojih deset prstiju može pomagati pacijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njegovu odlasku iz bolnice u kojoj je proveo 40 godina, javnost je putem Facebooka obavijestila njegova razočarana supruga. 

"...a, meni je, kao njegovoj životnoj suputnici jedino žao što su svi pozivi svjetskih klinika upućivani na njegovu adresu posljednjeg desetljeća završavali u smeću jer je on smatrao da je najpotrebitiji ovdje. Jadna je zemlja koja tako postupa s onima koji ne žive za sebe, pa čak niti za svoju obitelj, koliko žive za bolesne i potrebite", objavila je ZrinkaPaladino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku liječničku komoru odluka KBC-a Zagreb, kažu, nije iznenadila s obzirom na Paladinovih 68 godina i specifičnost posla.  

Smatram da se KBC Zagreb korektno ponio prema profesoru Paladinu jer mu je ugovor o radu produžavao i dvije i pol godine nakon što je trebao otići u mirovinu. Ovo ne znači da on više ne može nigdje raditi u hrvatskom zdravstvu, ja vjerujem da će  
se pronaći sredine koje imaju potrebu za jednim tako vrhunskim stručnjakom", kazao nam je TrpimirGoluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se već danas javila i jedna privatna poliklinika u kojoj Paladino posljednjih nekoliko mjeseci pacijente pregledava jednom na tjedan. Vrhunskog neurokirurga želi i Opća bolnica u Virovitici, a župan je već obavio i prvi razgovor.

Bio je oduševljen što sam mu se javio, oduševljen što ga zovemo u svoju bolnicu. Dogovorili smo se naći poslije Uskrsa. Kada sjednomo vidjet ćemo što mu uopće treba od opreme da bi mogao raditi kod nas, a naravno nudimo mu i bolnički stan u Virovitici, službeni auto i financijske uvjete sigurno bolje nego što je imao na Rebru.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U KBC-u Zagreb zadnji radni dan JosipPaladino trebao bi odraditi u petak. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo