Uhićena 'čepinska skupina' / 'Netko je bio naručitelj paljenja vikendice': neko se htio osvetiti bivšem šefu DORH-a?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Očito je bilo da je požar podmetnut i da je netko naručitelj', izjavio je bivši glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski, kojemu je prije godinu dana izgorjela vikendica

17.5.2018.
16:49
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo


Vikendica u Postirama na Braču, koja je u vlasništvu bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, planula je 1. travnja prošle godine oko 21.30 sati. Na požarištu je pronađena kanta s tragovima benzina, no zahvaljujući brzoj intervenciji supetarskih vatrogasaca, kuća nije do kraja izgorjela. Sačuvani su prvi kat, galerija, tavan i krovište, dok je izgorjelo prizemlje.

"Nikad mi policija nije spominjala nekog iz čepinske skupine, niti sam im ja mogao reći tko bi mogao biti počinitelj i naručitelj. No, obzirom na način kako je došlo do požara očito je bilo da je podmetnut. U svakom slučaju, očito je bilo da je netko naručitelj", izjavio je Ortynski za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ortynski je postao poznat po postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u kojem je suđeno za niz kaznenih djela, od ubojstava povezanih s organiziranim kriminalom do iznuda i drugih djela, no sve je na kraju palo u vodu.

>> Vođa 'čepinske skupine' doveden pred istražnog suca: jedna osoba u bijegu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je jučer uhitila šestoricu članova "čepinske skupine", uključujući navodnog vođu iste Dragana Bakovića. Policija i USKOK akciju su proveli na području Osijeka, Zagreba i Rijeke.

Baković je zajedno s drugim uhićenima danas doveden pred istražnog suca, koji će odlučivati o zadržavanju u istražnom zatvoru. Jedna osumnjičena osoba još uvijek je nedostupna hrvatskom pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo