NESREĆE NA AUTOCESTAMA A1 i A3: / I u smjeru mora, ali i Slavonije velike gužve, a očekuju se i zastoji

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zbog dvije nesreće, jedne na autocesti A3 i druge na autocesti A1 prometuje se otežano. HAK upozorava na moguće probleme u prometu kod marijanskih svetišta te na hodočasnike na cesti.

15.8.2016.
11:15
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Zbog prometne nesreće na 96. km autoceste A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Popovača i Kutina, u smjeru Slavonskog Broda, promet teče otežano, izvijestio je HAK koji također vozače koji se kreću autocestom A1 savjetuje da voze opreznije jer se prometna nesreća dogodila i na odmorištu Dobra, između čvorova Bosiljevo II i Ogulin. Promet između Zagreba i Bosiljeva inače je pojačan u oba smjera, no u Lučkom nema dužih čekanja.

HAK upozorava na moguće zastoje na Jadranskoj (DC8) magistrali na prilazima Novom Vindolskom, Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku. Isto se očekuje i na državnoj cesti DC1 kroz Sinj te državnoj cesti DC29 na prilazima Mariji Bistrici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se savjetuje opreznija vožnja na prilaznim cestama mnogobrojnih marijanskih svetišta, a zbog zbog hodočasnika pješaka. Do 14,00 sati zbog obilježavanja blagdana Velike Gospe za sav promet zatvorena je državna cesta DC30 Velika Gorica-Žažina dijelom kroz Vukovinu.

Image
Foto: PIXSELL, Borna Filic

Oprez, hodočasnici na cesti!

Povodom hodočašća Gospi Sinjskoj, uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2016. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2016. očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama: Solin - županijska cesta ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) – ŽC 6260 (ispod nadvožnjaka Kurtovići) kroz industrijsku zonu Podi u Dugopolju – cesta D1 (izlaz na cestu D1 na Križicama sjeverno od tunela Orguz) – Dicmo – Brnaze -Sinj), s područja Imotskog - državnom cestom D60 (Imotski-Cista Provo-Trilj-Brnaze) državnom cestom D62 (Šestanovac-Blato na Cetini), državnom cestom D219 (Gornji Muć-Sinj i dionicom Han-Sinj), državnom cestom D1 (Vrlika-Sinj), županijskom cestom ŽC 6148 (Bisko-Trilj) i županijskom cestom ŽC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 14/15. kolovoza 2015. u vremenu od 19 sati (pa sve dok za isto bude potrebe) - osim za vozače koji stanuju uz županijsku cestu. Svi ostali vozači preusmjeravati će se na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).

Upozoravamo sve vozače koji prometuju na gore navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici, na opreznu vožnju i poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije, te poštivanja uputa policijskih službenika", priopćio je HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredni prijevoz

Od 16.8. u 21 sat do 17.8. u 23 sata kretat će se izvanredni prijevoz s graničnog prijelaza Stara Gradiška prema GP Bregana. Kretat će se relacijom: Stara Gradiška (DC5)-Novi Varoš-čvor Okučani (A3) čvor Ivanja Reka (A3)-zagrebačka obilaznica- čvor Bobovica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo