SVAĐA ZBOG POTRAGE ZA MATEJEM / 'Nepotrebno i podcjenjivački': MUP Srbije oštro po Plenkoviću, smeta im spominjanje Vulina

Image
Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

Nastavlja se politička svađa Hrvatske i Srbije oko potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem u Beogradu

8.1.2022.
10:16
M.M./ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Nastavlja se politička svađa Hrvatske i Srbije oko potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem u Beogradu.

Prvo je hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao cijeli slučaj. "Ovog trenutka ne mogu komentirati tuđe izjave. Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da doznamo što se dogodilo", kazao je Plenković. Na to mu je priopćenjem odgovorio MUP Srbije rekavši da nema poštovanja prema njihovu radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UKLJUČEN I INTERPOL /

Širi se potraga za Matejem Perišem: Pretražen Dunav do Smedereva, a obaviještene su i susjedne zemlje

Image
UKLJUČEN I INTERPOL /

Širi se potraga za Matejem Perišem: Pretražen Dunav do Smedereva, a obaviještene su i susjedne zemlje

No, niti tu nije stalo pa je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova poručilo da je reakcija deplasirana i neprimjerena, a njihove teze kontraproduktivne i neutemeljene. A sada se jučer priopćenjem ponovno oglasio MUP Srbije.

"Povodom izraza žalјenja hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova zbog "deplasirane i neprimerene reakcije MUP-a Srbije" na izjavu Plenkovića, MUP Republike Srbije priopćava da smo veoma zadovolјni što je javnost u Hrvatskoj prepoznala rad i posvećenost pripadnika MUP-a na rasvjetlјavanju slučaja nestanka M.P. Upravo nas je zato i iznenadila neprimerena i ničim izazvana reakcija gospodina Plenkovića", stoji u priopćenju MUP-a Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nepotrebno i potcjenjivačko spominjanje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u izjavi gospodina Plenkovića sigurno nije pomoglo istrazi niti je donijelo bilo što dobro. Svi pripadnici MUP-a, od ministra do operativaca u Policijskoj upravi za grad Beograd, daju sve od sebe da se nestanak riješi i zato zaista nema ni razloga ni opravdanja za uvođenje osobnih animoziteta i političkih sukoba u slučaj nestanka", dodaje se u priopćenju MUP-a Srbije.

"Nadamo se da je ovim polemika završena, a MUP neće prestati tragati za istinom, ma koliko napora bilo potrebno", zaključuje se u priopćenju MUP-a Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo