NEOBIČNA OBJAVA JEDNOG MINISTRA: / 'Stvarno ne znam koji pametnjaković misli da je ovo normalno ponašanje'

Image

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na svojem je Facebook profilu objavio ugovor jednog stranog trgovačkog lanca s domaćim poljoprivrednikom.

20.3.2017.
7:54
VOYO logo

Kako je napisao, na cijenu proizvoda trgovac udara, odnosno ucjenjuje proizvođača s gotovo 80 posto rabata te kaže kako mu je sad jasnije zašto se neki toliko bune protiv Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi.

'Ovo je ugovor jednog velikog stranog trgovačkog lanca s našim domaćim poljoprivrednim proizvođačem. Na cijenu našeg proizvoda trgovac udara odnosno ucjenjuje našeg proizvođača s gotovo 80% rabata. Upravo zbog ovakvih pametnjakovića i uvodimo Zakon o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi. Stvarno ne znam tko normalan misli da je 80% rabata na proizvođačku cijenu pošteno i normalno ponašanje. Nisu niti domaći trgovački lanci mnogo bolji, ali ovo je jedan od najružnijih primjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato, koliko god se pojedini lobiji trudili spriječiti donošenje ovog Zakona (a sad mi je jasno zašto), mogu im samo poručiti da uzalud troše energiju. Bolje im je da počnu mijenjati ugovore i način poslovanja', napisao je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo