NIJE DOBIO POZIV / Neobična gesta: Milanović pozvao Plenkovića i Jandrokovića na zajedničko polaganje vijenaca na Mirogoju

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Vlada i Sabor predsjedniku nisu poslali prijedlog za zajedničko polaganje vijenaca

29.10.2020.
15:54
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ured predsjednika Zorana Milanovića izvijestio je da će predsjednik države u petak položiti vijenac i zapaliti svijeću na Mirogoju. 

No, ono što je zanimljivo u priopćenju je da je Milanović pozvao premijera i predsjednika Sabora da zajedno s njim budu na Mirogoju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Republike Zoran Milanović položit će vijenac i zapaliti svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu povodom blagdana Svih svetih u petak, 30. listopada 2020. godine u 10:00 sati", izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Vlada i Sabor nisu mu poslali prijedlog za zajedničko polaganje vijenaca 

Potom su izvijestili javnost i da nisu dobili nikakav prijedlog Vlade ili Sabora za zajedničko polaganje vijenaca koje je uobičajeno u ovakvim prigodama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da do četvrtka popodne, 29. listopada, Ured predsjednika RH nije zaprimio bilo kakav prijedlog iz Vlade RH ili Hrvatskog sabora za zajedničko polaganje vijenca uobičajeno u prigodama državnih blagdana, Ured predsjednika Republike Hrvatske uputio je poziv Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Uredu predsjednika Hrvatskog sabora da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zajedno s Predsjednikom Republike polože zajednički vijenac, u petak, 30. listopada 2020. godine", stoji u priopćenju Ureda predsjednika Zorana Milanovića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo