Nenad Stazić duguje 20.000 kuna Zagrebparkingu!

'Ja bih uredno plaćao kazne, a za ove neplaćene postoji mogućnost da ih je s mog vjetrobrana odnio vjetar ili da je padala kiša pa su kazne bile uništene', tvrdi prezaduženi Stazić.

31.3.2010.
13:32
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić i njegova supruga Silva Stazić-Pavić dobili su nedavno sudsko rješenje o ovrsi od 20 tisuća kuna, i to zbog neplaćenih parkirnih kazni Zagrebparkingu!

Kako doznaje Globus, Nenad Stazić i supruga su u razdoblju od 1996. do 2000. godine izbjegavali plaćati parkirne kazne koje su 'zaradili' u najmanje tridesetak slučajeva nepropisnog parkiranja! Kazne su iznosile 6 tisuća kuna, no s kamatama taj se iznos do 2010. godine popeo na zavidnih 20 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što ste me nazvali jer ću vam moći ispričati kako je Prekršajni sud sporim radom pogodovao Zagrebparkingu. Ta komunalna tvrtka je još 2000. podnijela ovršni prijedlog zbog tih kazni. Sudu je trebalo čak deset godina da donese odluku, što je omogućilo da uz kamate iznos sa 6 tisuća kuna naraste na 20 tisuća kuna", kazao je Stazić za Globus.

Međutim, na pitanje zašto nije plaćao kazne, Stazić kaže: "Ja bih uredno plaćao kazne, a za ove neplaćene postoji mogućnost da ih je s mog vjetrobrana odnio vjetar ili da je padala kiša pa su kazne bile uništene. Ovog trenutka ja se, naime, ne sjećam nikakvih kazni koje nisam platio od 1996. do 2000. godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov zastupnik kaže i kako ne zna tko je nepropisno parkirao, on ili supruga. Inače, automobil marke Wolkswagen Wento registriran je na ime gospođe Silve Stazić-Pavić, pa se u pravnim problemima formalno našla samo ona, ne i njen suprug.

U Zagrebparkingu nisu htjeli komentirati slučaj, no saznaje se da su već ranije Stazići na sudu izgubili parnicu protiv Zagrebparkinga te da moraju platiti kazne u iznosu od 950 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, zbog pristigle im ovrhe, Stazić i supruga su protiv Republike Hrvatske podnijeli tužbu Sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog odugovlačenja slučaja, pa bi, u slučaju da dobiju odštetu, mogli 'doći' na pozitivnu nulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo