Sveta Nedelja /

Nemaju razumijevanja za lošu internetsku vezu: Inspektori zatvorili ribarnicu zbog 15 kuna

Vlasnica priznaje da račun nije izdala inspektorima jer je, kako kaže, internetska veza bila loša, no na razumijevanje nije naišla

20.9.2018.
21:13
VOYO logo

Do svoje ribarnice Ivanka Gabrica više ne može. Ulovljena je u prekršaju pa ribu ovdje neće moći prodavati 15 dana. I to zato jer je inspektorima prodala pola kilogram miješane ribe, ali račun nije izdala. 

"Ja sam poslije njihovog odlaska otišla nasred dvorišta i tamo su me oni nakon 20 minuta kad su se vratili i našli s kasom u rukama gdje kucam, uspjela sam otkucati nekakvih 13-14 računa koje nisam uspjela kucati mušterijama jer nije bilo interneta", kazala je Gabrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspektorima je, kaže, objasnila da je internetska veza loša, ali razumijevanja nije bilo. Ribarnicu su zapečatili, a vlasnicu čeka i novčana kazna. "Ne osjećam se krivom zbog interneta, ali vjerojatno jesam kriva prema Poreznoj upravi jer nisam im izdala račun, ja nemam tu što lagati, radi se o tih 15 kuna", kazala je Gabrica. 

Višak u blagajni, bez računa ili račun koji nije pravilno izdan - poreznoj i carinskoj inspekciji je svejedno. U ovoj godini proveli su više od 13 tisuća nadzora fiskalizacije i utvrdili gotovo 6 tisuća nezakonitosti. 268 puta privremeno su zabranili obavljanje djelatnosti pečaćenjem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečatli su se lokali diljem Hrvatske - bez iznimke pa čak i zbog kune viška. Prije tri mjeseca ministar financija Zdravko Marić tvrdio je da na sitne prekršitelje nitko neće ići džonom. Isto tvrdi i danas.

"Za bagatelne prekršaje nećemo raditi pečatiranje lokala, ugostiteljskih objekata, dućana i tako dalje, ali evidento je da se u ovim slučajevima ne radi samo o jendom činu neizdavanju računa od 10 ili 15 kuna nego su mjere nadzora pokazale
da je to kroz dulji niz vremena zapravo opetovani prekršaj", kazao je Marić.   

Pa će zbog drugog prekršaja Ivanki propasti zalihe smrznute ribe vrijedne oko 10 tisuća kuna. "Ja još uvijek imam osmijeh na licu, ali sam ljuta, ljuta sam. Zašto po nama malima, odite u srž problema, nađite srž problema!", kazala je Ivanka. 

A njoj će problem donijeti i plaćanje novčane kazne. Za neizdavanje računa - od 5 do 500 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo