NEMA VIŠE OREPIĆA, ŠPRLJE I DOBROVIĆA: / S Vladinih službenih web stranica uklonjene fotografije i biografije razriješenih ministara

Image
Foto: N1/VladaRH/27.4.2017

Dok su se na Vladinoj web stranici u 8,30 sati još nalazile fotografije i životopisi trojice smijenjenih ministara, u međvremenu su sve poveznica sa smijenjenim ministrima uklonjene.

28.4.2017.
10:32
N1/VladaRH/27.4.2017
VOYO logo

Ministri Vlaho Orepić, Ante Šprlje i Slaven Dobrović, koji su predsjedniku Vlade odbili poslušnost, više nisu ministri u Vladi Andreja Plenkovića. Pokazuju to službene stranice Vlade Republike Hrvatske s kojih su uklonjene fotografije i biografije trojice mostovih ministara.

Četvrti ministar Mosta u Plenkovićevoj Vladi, ministar uprave i potpredsjednik Vlade, Ivan Kovačić nije sudjeovao na jučerašnjoj sjednici na kojoj su razriješena trojica ministara. Iako se kasnije javno ispričao zbog nedolaska na sjednicu te poručio kako nije upitno kako bi on glasao po pitanju povjerenja ministru financija Zdravku Matiću. Kovačić se još uvijek nalazi na popisu ministara u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vlada RH
Image
Foto: Vlada RH

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Orepić stigao na posao

Smijenjeni ministar unutarnjih poslova, Vlaho Orepić stigao je jutros na posao te održao press konferenciju na kojoj je kazao kako je na parlamentarnoj većini da odluči je li ili više nije ministar unutarnjih poslova. Pritom je iznio nove optužbe na račun premijera Plenkovića za kojeg tvrdi da ruši politički ambijent u kojem se stvorila mogućnost da se odgovornost lokalizira na konkretna imena i prezimena, kad je u pitanju stanje u Agrokoru’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Ovo nema veze sa zaštitom gospodina Marića već drugih političkih aktera koji su kreatori ovih politika.’, kazao je Orepić i potom dodao kako bi bilo dobro da se o svemu izjasni ministrica gospodarstva Martina Dalić za koju Orepić smatra da je ‘dobro upućena u cijelu situaciju i odnos Agrokora i države’.

Iz Ministarstvu pravosuđa stigla je potvrda da se ministar Ante Šprlje, prema ‘ranije zakazanom rasporedu’ nalazi u Šibeniku gdje sudjeluje na zboru Udruge hrvatskih sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ministarstvu zaštite okoliša kazali su da’normalno rade’ i očekuju dokazak ministra Slavena Dobrovića.

Ministar uprave Ivan Kovačić, jedini Mostov ministar čiju smjenu premijer Plenković jučer nije najavio jer nije bio na Vladinoj sjednici gdje su trojica razriješenih ministara glasovala protiv povjerenja ministru financija Zdravku Mariću, za sada nije došao u svoj ured.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: N1/VladaRH/27.4.2017
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo