NEMA SANKCIJA ZA HRVATSKU / Grčić se iz Bruxellesa javio pun optimizma

14.4.2015.
13:59
VOYO logo

"Moramo uštedjeti između milijarde i 2 milijarde kuna. U tim gabaritima ćemo se kretati i taj posao ćemo odraditi", poručio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić koji se zajedno s ministrom financija Borisom Lalovcem nalazi Bruxellesu, objavljeno je na službenom Twitteru Vlade RH.

Nakon razgovora s europskim povjerenikom za ekonomske i financijske poslove Pierrom Moscovicijem u Bruxellesu, Grčić poručuje da ne treba strahovati od sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O konkretnim mjerama govorit ćemo nakon usklađivanja s Europskom komisijom. Nikakvih sankcija niti pritisaka neće biti", naglasio je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na temelju ovih sastanaka mogu reći da je opća ocjena da smo napravili značajan napredak u ovom procesu. Mi smo u najvećoj mjeri pripremili ono što se od nas očekuje u dijelu programa nacionalnih reformi i programa konvergencije. Dogovorili smo se oko određenih korekcija koje treba napraviti i jednog dodatnog fiskalnog napora koji će isto tako biti potreba. Međutim, u tome nema ništa što se u Hrvatskoj ne može odraditi. U tom sam smislu optimistačan. U idućih sedam do deset dana mi ćemo isporučiti ove dokumente, nadam se na opće zadovoljstvo i nas u Hrvatskoj, ali i Europske komisije", rekao je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo