Nema razloga za smjenu šefice Porezne uprave

'Nada Čavlović-Smiljanec kao ravnateljica Porezne uprave ne bi smjela imati obaveze ni prema državi ni osobne obaveze kao niti obaveze prema kreditnim institucijama ili građanima.

28.2.2012.
22:49
VOYO logo

Nakon nekoliko dana šutnje, ministar financija Slavko Linić konačno je progovorio o slučaju ravnateljice Porezne upraveNade Čavlović-Smiljanec.

Ministar je ustvrdio kako je Čavlović-Smiljanec na dan imenovanja na mjesto šefice Porezne uprave vodila dva parnična spora. Oba na Općinskom sudu u Virovitici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje je sporove vodila uoči imenovanja?

Jedan se odnosio na kartično poslovanje s PBZ Card-om i sporan je bio iznos od 110.046,16 kuna. Od tog je iznosa plaćeno 31.000,00 kuna, dok je preostali dug podmiren u nekoliko uplata nakon imenovanja. Da su svi troškovi podmireni potvrdio je PBZ Card 27.2.2012. godine. Obaveze iz tog spora datiraju iz 2009. i 2010. kada je Čavlović-Smiljanec prestala plaćati obveze koje je imala kao jamac drugih osoba.

Drugi spor vodio se po osnovu kartičnog poslovanja Zagrebačke banke "MasterCard" u iznosu od 38.500,00 kuna. Navedeni iznos uplaćen je temeljem pravomoćnog rješenja tijekom veljače ove godine, tako da nema obaveza po navedenom dugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo propust'

"Nada Čavlović-Smiljanec kao ravnateljica Porezne uprave ne bi smjela imati obaveze ni prema državi ni osobne obaveze kao niti obaveze prema kreditnim institucijama ili građanima. Propust što je dugove prema kreditnim institucijama izvršila sa zakašnjenjem smatram propustom, ali ne i razlogom za njeno razrješenje", stoji u priopćenju ministra Linića.

Podsjetimo, informacije o dugovanju šefice Porezne uprave procurile su u javnost nakon anonimnog pisma upućenog premijeru u kojem se upozorava da Nada Čavlović-Smiljanec duguje 173.052,49 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike