A što onda? /

Nema plaće: U 3. Maju pokrenut postupak mirenja od pet dana

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Skupština bi trebala izabrati novi Nadzorni odbor Uljanika

16.10.2018.
11:05
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. Maja Juraj Šoljić izjavio je u utorak da su predstavnici sindikata zbog neisplate plaća za rujan predali zahtjev za pokretanje postupka mirenja u Brodogradilištu 3. maj.

Pokrenut je postupak mirenja, koji traje pet dana, a nakon toga poduzet ćemo druge aktivnosti, rekao je Šoljić. Rujanske plaće u 3. maju su trebale biti isplaćene najkasnije u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šoljić je uoči današnje redovite Glavne skupštine Uljanika d.d. još jednom pozvao sve radnike dioničare Uljanika da ne daju razrješenicu Upravi ni Nadzornom odboru, da izaberu novi Nadzorni odbor, u kojemu bi bio i jedan predstavnik 3. maja, te da potom za novog direktora izaberu nekog od zaposlenika tog brodogradilišta. 

Vjerovnike 3. maja, dobavljače i kooperante, zamolio je da omoguće jednodnevnu deblokadu računa, budući da se bliži 24. rujna, kada će račun 3. maja biti blokiran više od 60 dana, što znači i prijeteći stečaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izvijestio je u ponedjeljak da Uprava Uljanika nije uspjela osigurati sva potrebna sredstva za isplatu plaća, poručivši kako bi u takvim slučajevima trebalo prestati s praksom zazivanja državne intervencije. 

Na pitanje hoće li država intervenirati, Horvat je rekao kako bi polako trebalo prestati s praksom državnih intervencija u trenutku kada privatnim, javnim ili bilo kojim drugim poduzećima "dođe voda do grla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo