reakcije iz makarske / 'Nema ni govora o sabotaži Hvara, preko vikenda je došlo do povećane potrošnje vode'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pomoćnik direktora makarskog Vodovoda Joze Markić tvrdi kako dotok vode Hvaru nije zatvoren, nego je 'u granicama mogućeg', te je dodao kako nije riječ ni o kakvoj sabotaži, kako tvrdi načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić

20.7.2015.
14:46
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Istočni dio otoka Hvara ostao je bez pitke vode jer ih, kako tvrdi načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić, u Makarskoj sabotiraju, zatvorivši dotok kroz cijev koja ide do otoka, a iz makarskog Vodovoda u ponedjeljak tvrde da je dotok vode Hvaru iz Regionalnog vodovoda Makarskog primorja - u granicama mogućeg.

Image
makarska bez reakcija /

Istočni dio Hvara i dalje bez vode, u Sućuraj stigao vodonosac

Image
makarska bez reakcija /

Istočni dio Hvara i dalje bez vode, u Sućuraj stigao vodonosac

"Kroz sustav Regionalnog vodovoda propuštaju se maksimalne količine vode. Vodovod prema Hvaru nije zatvoren, u pitanju je tehnički problem vodoopskrbnog sustava kao i prevelika potrošnja vode jer isti vodovod opskrbljuje Makarsko primorje i istočni dio otoka Hvara", rekao je pomoćnik direktora makarskog Vodovoda Joze Markić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je dovodna vodovodna cijev kojom se napaja istočni dio otoka Hvara pola metra iznad visine cijevi Regionalnog vodovoda, što u slučaju prevelike potrošnje vode, unatoč standarnom maksimalnom dotoku vode iz rijeke Cetine, povremeno može ostaviti Hvarane bez vode.

"U subotu i nedjelju na Makarskom je primorju bila znatno povećana potrošnju vode, i iznosila je više od 33 tisuće kubika vode dnevno", rekao je Markić, istaknuvši da su u funkciji sva crpilišta, rezevoari i prepumpne stanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekuje se da će uskoro biti stavljeno u funkciju i crpilište Drašnice, pa Vodovod ulaže maksimum napora kako bi osigurao potrebne količine vode Makarskom primorju i istočnom dijelu otoka Hvara", rekao je pomoćnik direktora makarskog Vodovoda.

Makarski gradonačelnik Tonči Bilić rekao je da se potrošnja vode znatno povećala s obzirom na velike vrućine i više od 50.000 turista što borave na području od Brela do općine Gradac, pa je tehnički nemoguće osigurati isporuku dodatnih količina pitke vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka s Hvara kako je riječ o mogućoj sabotaži ili namjernom zatvaraju vode Hvaranima, je samo politiziranje i dobivanje jeftinih političkih poena, ustvrdio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo