ŽURNA PROCEDURA / Nema kraja mukama s Pelješkim mostom: Dan prije otvaranja ponuda za jednu dionicu stigla žalba

Dan prije otvaranja ponuda za treću i četvrtu fazu gradnje, pristigla je nova žalba koja će produžiti postupak

14.2.2019.
22:35
VOYO logo

U morsko dno danas je zakucan 26. pilot Pelješkog mosta. Najkompleksnija prometna građevina ikad započeta u Hrvatskoj, a kretala je nekoliko puta, napreduje brže od predviđenog.

"Radovi su u tijeku, obavljanje tih radova teče bolje nego je bilo planirano inicijalnim planom i bolje od očekivanja što smo mi imali na takvim vrstama radova", kaže Goran Legac, voditelj projekta cestovnog povezivanja južne Dalmacije.

No, pesimizam koji neki iskazuju nije bez temelja jer je u srijedu, dan prije otvaranja ponuda za treću i četvrtu fazu gradnje, pristigla nova žalba koja će produžiti postupak.

Treća i četvrta faza odnose se na pristupnu cestu na Pelješcu koja će povezati Sparakoviće, Papratno i mjesto Doli, u sklopu koje će biti zahtjevna Stonska zaobilaznica.

Na natječaj se žalila varaždinska tvrtka COLAS Hrvatska i to zbog izmjene dokumentacije. Na upit što im je u natječaju smetalo, odgovor nismo dobili.

"Nismo sretni zbog toga. Ali šta možemo, to je tako i postupak će se čim bude žalba riješena okončati, izabrat će se izvođača i sve ide svojim tijekom", kaže ministar prometa Oleg Butković.

Hrvatske ceste se sada moraju očitovati o najnovijoj žalbi.

Nakon toga slijedi analiza žalbenih navoda, ocjena zakonitosti postupka te donošenje odluke Državne komisije.

Radi se o žalbenom predmetu koji se vodi po žurnoj proceduri s obzirom na to da se radi o predmetu financiranom od strane EU sredstava. 

No, sve to neće usporiti projekt, tvrdi Butković iako očekuje da će Komisija za javnu nabavu imati još posla. 

"Ma ne treba se toga bojati. Sve je to ukalkulirano u sami postupak i naravno da smo očekivali žalbe. I još će biti žalbi i na odluku o odabiru", kaže Butković.

To se sve odnosi na zadnje dvije faze gradnje, a ni izvođač druge faze još nije odabran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo