o otpadu / 'Neki bacaju smeće u žute vreće, to ćemo kažnjavati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tomašević najavio i 20 novih tramvaja, nove tramvajske pruge, ali ne i do aerodroma

29.10.2022.
14:42
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Kad se govori o prometu, 15 godina nije kupljen nijedan tramvaj, jedan metar tramvajske pruge nije izgrađen zadnjih 20 godina. Nije poanta vraćanja loptica oporbi nego rješavanje tih problema", rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija.

O otpadu je rekao da se želi približiti Zagreb drugim velikim gradovima te da je sramota da toliko zaostaje u odnosu na Osijek, a da su zadnji kamioni za odvoz otpada kupljeni su prije pet godina. Za nove je javna nabavka u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno manje miješanog otpada se sada odlaže, a enormno su se povećali papir i plastika. Naravno da se Čistoća mora tome prilagoditi. Centar je nikad čišći i sustav funkcionira. Idemo prema modelu gdje će svaka višestambena zgrada imati jednom tjedno odvoz papira i plastike. Dio građana je u žute vrećice počeo odlagati miješani otpad i takve stvari ćemo kažnjavati. Ako treba i otvaranjem sadržaja tih vrećica da bi utvrdili identitet osobe koja odlaže takav otpad i to će biti kažnjeno", rekao je gradonačelnik.

Image
ili ide kazna /

Zagreb: 'Nedjeljom ne odvozimo otpad iz centra'

Image
ili ide kazna /

Zagreb: 'Nedjeljom ne odvozimo otpad iz centra'

Komentirao je i Nacionalnu dječju bolnicu u Blatu koju su ranijih godina više puta najavljivali pa se nije napravilo ništa. "Sad imamo nove imovinsko-pravne zavrzlame između države i grada, ali postoji politička volja s jedne i druge strane da se to konačno riješi i da konačno krene izgradnja dječje bolnice u Blatu kao početak za Nacionalnu sveučilišnu bolnicu koja se nikad nije završila", istaknuo je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tramvajsku liniju do zračne luke koju je želio graditi Milan Bandić, kaže da nema smisla.

"Koji je smisao da ide tramvaj iz zračne luke do Kvatrića? Tko bi uopće koristio takvu vožnju koja bi trajala sat vremena? To jednostavno nije imalo smisla", iznio je. Ali zato je i najavio da će se graditi pruga po Heinzelovoj i Sarajevskoj ulici, te da bi se trebali potpisati ugovori o kupnji prvih 20 tramvaja, do kraja njegova mandata i više od 60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O obnovi je rekao da je posao grada da obnovi javne zgrade, da su se završile četiri cjelovite obnove, a da do kraja godine bit će gotove još i dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo