Neka političari zaključe sami zašto sam popularan

'Rastuće uvjerenje da pojedinac može izvesti zemlju iz krize zapravo predstavlja jasno upozorenje političkim strankama i svim institucijama.

4.4.2011.
8:45
VOYO logo

U središnjem Dnevniku HRT-a guverner HNB-a Željko Rohatinski ponovio je "kako nema nikakve političke ambicije te se neće kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima".

No prvi put je guverner poslao značajnu poruku svim političkim strankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rastuće uvjerenje da pojedinac može izvesti zemlju iz krize zapravo predstavlja jasno upozorenje političkim strankama i svim institucijama. Nadam se da će one izvući zaključak iz toga prije, a posebno nakon parlamentarnih izbora", rekao je guverner Rohatinski.

Naime, prema istraživanjima, već dulje vrijeme hrvatski građani najveće povjerenje daju guverneru i upravo bi njega htjeli vidjeti na mjestu predsjednika Vlade. Kalkuliralo se kako će se kandidirati ispred HSLS-a, zbog razgovora koje je imao s čelnikom te stranke Darinkom Kosorom, no Rohatinski je i to brzo opovrgnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O želji građana da guverner bude premijer pisalo se još prošloga ljeta, a tada je Rohatinski već poručio da nije u niti jednoj stranci i da nema namjere to učiniti.

Mandat na čelu HNB-a istječe mu sljedeće godine, a nakon toga mogao bi poput svog prethodnika Marka Škreba, koji je karijeru nastavio u MMF-u, naći neku jaču poziciju, pa se već kalkulira da bi mogao otići u primjerice EBRD ili Europsku središnju banku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104030283006 arti-201103230299006 arti-201103200331006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo