HSLS O HDZ-u / 'Neka im Bog oprosti, ne znaju što rade'

Image

Hrvatska socijalno liberalna stranka protivi se uvođenju javnih ovršitelja i učinit će sve da ih novi saziv Hrvatskog sabora suspendira, istaknuo je na konferenciji za novinare njezin predsjednik Darinko Kosor poručivši građanima da ne trebaju strahovati.

9.11.2011.
12:00
VOYO logo

Svim građanima koji ne primaju ili neredovito primaju plaću ili su ostali bez posla predsjednik Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS), Darinko Kosor, poručio je da im javni ovršitelji neće od 1. siječnja iduće godine ulaziti u stanove i kuće te da će HSLS zajedno sa novom saborskom većinom suspendirati podzakonske akte kojima se to predviđa. Jedino što možemo priznati kao i do sada su sudski ovršitelji po nalogu suda, istaknuo je Kosor.

Kad bi podzakonski akti stupili na snagu od 1. siječnja 2012. državni utjerivači dugova, u najtežoj situaciji od Domovinskog rata, pretvorili bi se u lokalne šerife koji bi narušavali ustavna i zakonska prava građana, upadajući im u stanove i kuće i maltretirajući ih, smatra Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je i na mogućnost izbijanja socijalnih nereda i nasilja. Apsolutno smo protiv povrede privatnog vlasništva, rekao je Kosor podržavši naplatu dugova, ali samo po sudskom nalogu i uz mogućnost zaštite građanskih prava, naglasio je Kosor.

Upitao je ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića je li zbog zauzetosti politikom uopće pročitao akte koje je predložilo njegovo ministarstvo i zašto je njihovo donošenje ostavio za kraj mandata te koga je odredio za utjerivanje dugova tajkunima i velikim korporacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će na izborima biti smijenjena loša vlast koalicije HDZ-a i HSS-a. Katarza dolazi, ustvrdio je Kosor dodavši da, ako je do jučer i bilo sumnji u to danas ih više nema.

Upitan o koaliciji HDZ-a i Hrvatske građanske stranke na čelu sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom, Kosor je odgovorio kako je ona odraz HDZ-ove slabosti, a ne snage, te da 4. prosinca sigurno dolazi do promjene loše vlasti i da padaju HDZ-ovi šerifi, politički i ovrhovoditeljski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o povratu imovine crkvi, Kosor je rekao da nije korektno da se uoči izbora sklapaju i mijenjaju takvi ugovori, već da to treba činiti nova saborska većina koja ima izborni legitimitet. "Neka im Bog oprosti, ne znaju što rade, ali ćemo to za tri tjedna promijeniti", poručio je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo