'Neka Bajić kaže je li Sanader primio proviziju'

"Očekujemo da Mladen Bajić jasno kaže je li bilo provizija i posredovanja bivšeg premijera u slučaju Hypo banke", rekao je u utorak SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić.

15.12.2009.
15:29
VOYO logo

"U ovoj državi je previše priča, a premalo odgovora DORH-a. Za neke ministre DORH je reagirao u roku od 24 sata, pa bi možda trebao i sada, jer sve dok odvjetništvo ne reagira, svi medijski napisi ostaju samo obične priče", rekao je Slavko Linić i za Ivu Sanadera još rekao da je od prvog dana bio »protivnik SDP-a koji je jedino znao trošiti državni novac, kupovati vlast i zarađivati za sebe osobno«.

"Sanadera su šest godina svi veličali kao predivnog, uspješnog i pametnog, dok smo svi mi ostali valjda bili glupi. Šest godina je haračio, a hoće li DORH što pronaći, vidjet ćemo. Mi svakako nismo sretni što su u DORH-u tako spori", rekao je Linić. Njegov stranački kolega Željko Jovanović dodao je i kako je Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Nacionalnog programa za suzbijanje korupcije zaprimilo vrlo opsežnu dokumentaciju vezanu za događaje oko Hypo banke, te da je ona proslijeđena Državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'2009. se sramimo, 2010. se bojimo'

Na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Rijeci SDP-ovci su rezimirali i tekuću godinu. 'Sramimo se 2009. godine, sramimo se uloge Hrvatskog sabora u 2009., a bojimo se 2010.', rekao je Linić . Sabor se, kaže, uglavnom bavio "pokrivanjem" HDZ-ove Vlade, a na štetu građana i hrvatske privrede kojoj je propušteno pomoći, prenosi Jutarnji list.

U novu godinu ćemo ući s 300 tisuća nezaposlenih, s ogromnom nelikvidnošću koju su generirala državna poduzeća, s radnicima u realnom sektoru kojima se ne isplaćuju plaće i niti s jednom ozbiljnom investicijom, ocjenjuju u najvećoj oporbenoj stranci. Prema Linićevim riječima, ne vidi se nikakva šansa za oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovci su ponovili optužbe na račun premijerke Jadranke Kosor, za koju je Željko Jovanović rekao da je izgubila dodir sa stvarnošću, a prozvali su i ministra Božidara Kalmetu.

"Kad Kalmeta kaže da ne zna, nije vidio, ne može, a Vlada pokriva ministra, jasno je da ona nema nikakvu vjerodostojnost", poručio je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912110190006 arti-200912110625006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo